Έσυραν τις… ζώστρες του υπερ-πατριωτισμού ΔΗΣΥ-Αλληλεγγυή-ΕΔΕΚ για τους “Ως Δαμέ”

Ζητούν ρέστα για υπόσκαψη της ΚΔ – Πουλούν πατριωτισμό με αφορμή ένα σύνθημα του «Ως Δαμέ»

Έσυραν τις… ζώστρες του υπερ-πατριωτισμού αυτοί που με τα λάθη και τις παραλείψεις τους οδήγησαν την Κυπριακή Δημοκρατία στο παρά ένα της διχοτόμησης και της διάλυσής της και επιπλέον δηλώνουν ότι πάνε στη Γενεύη για να «πολεμήσουν τη λύση ΔΔΟ»…

Με αφορμή την αναφορά της πλατφόρμας «Ως δαμέ» σε «κυβέρνηση στο νότο», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, εξέφρασε χθες, με γραπτή δήλωσή του, «μεγάλη απογοήτευση για το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη περίοδο, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης, οργανωμένες ομάδες πολιτών χρησιμοποιούν φρασεολογία για την Κυπριακή Δημοκρατία ανάλογη εκείνης των υπονομευτών της κρατικής μας υπόστασης». Συγκεκριμένα, ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι «είναι άκρως λυπηρό, όταν ενώ καταγγέλλουμε την Τουρκία και τους υπονομευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα για την παραβατική στάση τους κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και της νόμιμης κυβέρνησής της, να υπάρχουν ομάδες, έστω και μειοψηφούσες, στο εσωτερικό μέτωπο που να ασπάζονται αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές».

Ακόμα χειρότερα ο ΔΗΣΥ, διά του βουλευτή του Μιχ. Σοφοκλέους, μίλησε χθες «για οργανωμένη στρατηγική, που όχι μόνο υιοθετούν, αλλά και ενισχύουν ακόμα και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, με τις δημόσιες αναφορές για “καθεστώς του νότου”». Το ΑΚΕΛ, διά του Στ. Στεφάνου, διαμηνύει πως δεν νιώθει «καμία υποχρέωση να λογοδοτήσουμε στον ΔΗΣΥ» και υπενθυμίζει πως «όταν ο ΔΗΣΥ -μαζί και οι λεγόμενοι εκσυγχρονιστές του- σιωπούσαν ενώπιον της καταστροφικής πορείας Αναστασιάδη προς τη διχοτόμηση, το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε για τους κινδύνους, έστω κι αν τότε πάλι λοιδορούνταν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το κόμμα της Δεξιάς».

Την επίμαχη αναφορά «Ως Δαμέ» καταδικάζουν το Κ.Σ. ΕΔΕΚ και εκ μέρους του ΔΗΚΟ η υποψήφια βουλευτής Θεοδώρα Θεοδώρου. Παρόμοιες και χειρότερες ανακοινώσεις εξέδωσαν και άλλα κόμματα. Μάλιστα το Κίνημα Αλληλεγγύη έκανε λόγο για διασύνδεση της πλατφόρμας με… τζιχαντιστές της Τουρκίας!

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.