ΕΤΑΠ: Ανεπαρκής η εποπτεία προστατευόμενης περιοχής Γεροσκήπου – Μουλιά

Φωτογραφία αρχείου

Η εποπτεία της θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής Γεροσκήπου-Μουλιά είναι ανεπαρκής, σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία, ο Πρόεδρός της Κυριάκος Δρουσιώτης καταγγέλλει ότι «πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες των εμπλεκομένων κυβερνητικών υπηρεσιών στην εποπτεία των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά».

Όπως αναφέρει, «η παράνομη αλιεία συνεχίζεται απρόσκοπτα, η διέλευση ταχύπλοων συνεχίζεται ακόμη και μέσα στους πυρήνες των περιοχών, ενώ τα θέματα ασφάλειας διερχομένων σκαφών, λουόμενων και καταδυτών μεγεθύνονται χρόνο με τον χρόνο».

Από το 2016 που η ΕΤΑΠ μαζί με το ΤΑΘΕ έχει ανακηρύξει και δημιουργήσει προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή στη Γεροσκήπου -Μουλιά φαίνεται ότι «ακόμη πάσχουμε σοβαρά στη γενική διαχείριση, προστασία και εποπτεία των συγκεκριμένων περιοχών», προστίθεται.

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ εισηγείται όπως η Πολιτεία υιοθετήσει καλές πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να εξεύρει τους τρόπους ώστε ιδιαίτερα μέσω τεχνολογίας π.χ. θαλάσσιες κάμερες, drones, ραντάρ ακτοπλοϊκής επιτήρησης κ.ά. να εποπτεύονται οι προστατευόμενες περιοχές συνεχώς.

Αναμένουμε από την πολιτεία, προσθέτει ο κ. Δρουσιώτης, να αναλάβει άμεσα δράση και να λυθεί το πρόβλημα της ανεπαρκούς επιτήρησης των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών «προτού βρεθούμε αντιμέτωποι με σοβαρά δυστυχήματα που πιθανόν να προκαλέσουν απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.