Ετεροβαρή σε βάρος φορολογούμενου, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος τη συμφωνία για τον Συνεργατισμό.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τη συμφωνία «ετεροβαρή σε βάρος φορολογούμενου καθώς αυξάνει σημαντικά το δημόσιο χρέος, δεν επιλύει πρόβλημα υψηλού δανεισμού και ΜΕΔ, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα 17 δισ. ΜΕΔ, το ρίσκο συμφωνίας μεταφέρεται στους ώμους του φορολογούμενου που θα αναλάβει ρίσκο διαχείρισης ακινήτων, των εξυπηρετούμενων που θα μετατραπούν σε ΜΕΔ και της μεγάλης αύξησης του δημόσιου χρέους, το οποίο αυξάνεται σε μεγαλύτερα ποσοστά παρά αυτό της διακυβέρνησης Χριστόφια».
Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι στρέφεται πλέον η προσοχή στη διεξαγωγή έρευνας για τον Συνεργατισμό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «έρευνες είναι καλό να γίνουν, αλλά ακόμα καλύτερο θα ήταν να σταματήσουμε να κάνουμε λάθη για να μη χρειάζονται νεκροψίες. Πολύ καλύτερο να είχαμε πάρει τις σωστές αποφάσεις πριν πέντε χρόνια».