Εθνική Διάκριση για τη Δρ. Νατάσα Χρίστου ως «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς» στα Global Startup Awards

 #Ψηφίστε για δράσεις που καθορίζουν ένα λαμπρότερο μέλλον

Η Δρ. Νατάσα Χρίστου διακρίθηκε ως «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς» στο Εθνικό Επίπεδο του διεθνούς διαγωνισμού Global Startup Awards. Με την νίκη αυτή προωθείτε στο επόμενο επίπεδο -Regional Level-  όπου διαγωνίζεται με χώρες της Νότιας Ευρώπης (Κύπρος, Ελλάδα, Μάλτα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία) (http://www.southeuropestartupawards.com/).

Αξιοσημείωτο είναι, ότι η Δρ. Νατάσα Χρίστου είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Κύπρου για την κατηγορία αυτή. Το 2019, η Δρ. Νατάσα Χρίστου διακρίθηκε ως Γυναίκα της Χρονιάς στην Καινοτομία, από τα βραβεία των Γυναικών της Χρονιάς που διοργάνωσε το Madame Figaro Κύπρου.

Η ψηφοφορία για το Regional Level των Global Startup Awards ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου 2019. Μπορείτε να  ψηφίσετε στο https://bit.ly/2POH2fH για να την διάκριση της Δρ. Νατάσας Χρίστου ως «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς» μέχρι 21 Ιανουαρίου 2020.

 

Σχετικά με τη Δρ. Νατάσα Χρίστου:

Η Δρ. Νατάσα Χρίστου γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Westminster και πήρε το διδακτορικό της το 2018 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σήμερα, ως πιστοποιημένος αρχιτέκτονας κατέχει ένα  διεπιστημονικό γραφείο σχεδιασμού στην Κύπρο, με σκοπό την επίλυση μεγάλων προβλημάτων μέσω του σχεδιασμού, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας. Τα έργα της έχουν λάβει εθνική και διεθνή αναγνώριση.

Από το 2012, διδάσκει στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, όπως επίσης ως Start-up Mentor, μέσω αξιόλογων οργανισμών ενισχύει Κυπριακές start-ups του οικοσυστήματος. Επιπλέον, το 2018 ήταν η Εθνική Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην 6η τριμερή σύνοδο κορυφής του Mashav: Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ | Beersheba. Παράλληλα, από το 2018 είναι Μentor Startup για Κέντρο Καινοτομίας Επιτάχυνσης Επιχειρήσεων και Γνώσης (PEAK) και για την IDEACY. Ως δημιουργικός άνθρωπος με επιχειρηματική ψυχή, η Δρ. Νατάσα Χρίστου δημιούργησε τέσσερις Startups υπό την «ομπρέλα» του Transform Lab, οι οποίες είναι τα Digital Design Tools (2012), Tellalis.com (2013), Fab Lab CY Ltd (2017) και συνίδρισε το SupperSupper CY (2019). Επίσης, βραβεύθηκε ως «Γυναίκα της Χρονιάς» στην κατηγορία Καινοτομία των Βραβείων Γυναικών της Χρονιάς που διοργάνωσε το Madame Figaro Κύπρου το 2019 και υπήρξε βασική ομιλήτρια στο TEDx Λάρνακα της Κύπρου.

Σήμερα, η Δρ. Νατάσα Χρίστου είναι υποψήφια για την κατηγορία «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς» των Global Startup Awards, για το όραμά της και τη συμβολή της, μέσω της φιλοσοφίας των startup που έχει ιδρύσει, που πρεσβεύουν τις βιώσιμες κοινότητες και πόλεις, την έκλειψη της φτώχειας, την ποιοτική εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων, την αξιοπρεπή εργασία και την οικονομική ανάπτυξη, την καινοτομία, δράση προστασίας του κλίματος, την ανάπτυξη εταιρικών συνεργασιών για την επίτευξη στόχων (# envision2030, ατζέντα Ηνωμένων Εθνών) – παρακολουθήστε βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=qxkl4WRTatA&t=2s). Αυτό το διάστημα, συμμετέχει στο περιφερειακό πρόγραμμα της MASHAV – Γραφείο του Ισραηλινού κράτους, για την Διεθνή Αναπτυξιακή Συνεργασίας του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο με στόχο την ενίσχυση των Κοινωνικών Επιχειρηματιών, με τίτλο «Μετατροπή μιας ιδέας σε μια επιχείρηση» έως τις 17 Δεκεμβρίου2019, στη Χάιφα.

 

Σχετικά με τα South Europe Startup Award (SESA):

Τα South Europe Startup Award (SESA) είναι η νέα περιοχή του δικτύου GSA που ξεκίνησε το 2019 και φιλοξενεί τον startup διαγωνισμό που καλύπτει όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Το SESA έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη από το X23 – The Innovation Bakery και το EXOO23 | Radical ™. Το X23 είναι ένα ανεξάρτητο διεπιστημονικό, αυτοδύναμο ερευνητικό κέντρο που ιδρύθηκε το 1999 και είναι αφιερωμένο στην καινοτομία, την έρευνα, την ανάπτυξη και την κλιμάκωση.

Ο στόχος του SESA είναι να γίνει μία εκδήλωση “one-stop-shop” για κάθε μία από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος στο startup οικοσύστημα, με στόχο να εμπνεύσει, να τονώσει και να αναγνωρίσει το επιχειρηματικό πνεύμα, την παρεμβατική ικανότητα καινοτομίας, τη συνοχή και τη συνεργασία των οικοσυστημάτων προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης κάθε χώρας. Στόχος τους είναι να συνδέσουν τις startups του οικοσυστήματος και να τις εμπλέξουν με ενθουσιασμό ώστε να υποστηρίξουν την ικανότητά τους, να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους και να επεκταθούν στις διεθνείς αγορές.

Το Grand Finale θα εορταστεί στο Τορίνο, σε συνεργασία με τον Δήμο του Τορίνο, που γιορτάζει την παρεμβατική καινοτομία, την κοινωνική ένταξη, τις γυναίκες startup ιδρύτριες, τους μετανάστες entrepreneurs, καθώς και τους game changers, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους επενδυτές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αναγνωρίζουν το ταλέντο του entrepreneurship, την αποφασιστικότητα και δέσμευση να ξεχωρίζει.

Ο διαγωνισμός South Europe Startup Awards αφορά τις ακόλουθες χώρες:

Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία.