Εθνικιστικό αμόκ του Χ. Ιακώβου στο δελτίο του MEGA

Παράπονα τηλεθεατών στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης για χυδαίες εκφράσεις από τον διευθυντή του ΚΥΚΕΜ

Δυστυχώς για την ελληνοκυπριακή κοινότητα, ζουν ακόμα ανάμεσά μας άνθρωποι που είναι αλλεργικοί σε κάθε ιδέα συμφιλίωσης και επαναπροσέγγισης με τους Τουρκοκύπριους και ακόμα περισσότερο στην υποψία επίλυσης του εθνικού προβλήματος του νησιού.

Ένας εξ αυτών, ο διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) Χρίστος Ιακώβου, «παρελαύνει» εσχάτως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, με έντονες εκφράσεις κατά της όποιας προοπτικής λύσης. Το έκανε και την Παρασκευή, το έκανε και χθες (βλέπε βίντεο) με ακόμα πιο αισχρό τρόπο.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Ιακώβου κατηγόρησε τους συναδέλφους Λουκά Φουρλά και Χρίστο Γεωργίου ως «δικηγόρους του Αναστασιάδη», ενώ επιτέθηκε αόριστα εναντίον όσων εργάζονται για τη συμφιλίωση με την τ/κ κοινότητα, λέγοντας επί λέξη: «ομάδα ανθρώπων επαναπροσεγγιστών που έχουν κάνει την επαναπροσέγγιση lifestyle τουρκολαγνίας και ανθελληνισμού».

Όπως πληροφορείται ο «Διάλογος», η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου έχει λάβει ήδη σειρά παραπόνων για το εθνικιστικό παραλήρημα του κ. Ιακώβου και αναμένεται να τοποθετηθεί εντός των επόμενων ημερών για το ζήτημα.

Είναι προφανές ότι το “αμόκ” του κ. Ιακώβου δεν είναι τυχαίο. Αν συνδυαστεί με τα καμώματα των κομμάτων του λεγόμενου κέντρου, ιδιαίτερα του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, μπορεί εύκολα να εξαχθεί το συμπέρασμα, ότι η προοπτική συμφωνίας μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ενοχλεί κάποιους οι οποίοι επιδιώκουν την καλλιέργεια νέας «περιρρέουσας ατμόσφαιρας» αντίστοιχης με αυτήν του 2004, όταν το Σχέδιο Ανάν τέθηκε σε δημοψήφισμα.

Ελπίζουμε ο κυπριακός λαός να μην οδηγηθεί ξανά σε αυτά τα σκοτεινά μονοπάτια διχασμού και να αφεθεί νηφάλιος να αποφασίσει επί του νέου σχεδίου λύσης, αν και εφόσον οι δύο ηγέτες καταλήξουν σε κοινά αποδεκτό πλαίσιο.

Ανδρέας Ριρής

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.