Εθνικιστικό παραλήρημα της «Νατζάκ» κατά Νιαζί Κιζίλγιουρεκ – Η απάντηση του ΕυρωβουλευτήΜε πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Νατζάκ» στα Κατεχόμενα επιτίθεται στον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, κ. Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, καλόντας μάλιστα τους «αρμόδιους» να τον συλλάβουν με την αιτιολογία την αντίθεση του Κύπριου ευρωβουλευτή στις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

Ο κ. Κιζίλγιουρεκ με σημερινή του τοποθέτηση απαντά στην «Νατζάκ», σημειώνοντας αρχικά ότι πρόκειται για μία εφημερίδα γνωστή ως όργανο του βαθέως κράτους και των εθνικιστικών κύκλων των κατεχομένων.

Την περασμένη εβδομάδα η Ομάδα της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο (GUE/NGL) ανάρτησε φωτογραφίες των μελών της με κουρδικές μαντήλες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία. Την αντίθεση του στις επιχειρήσεις αυτές έδειξε μαζί με τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της Αριστεράς και ο κύπριος ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Η εφημερίδα «Νατζάκ» ξεκινώντας από αυτό το γεγονός αναφέρει πως ο κύριος Κιζίλγιουρεκ προωθεί την προπαγάνδα του «τρομοκρατικού PKK» και καλεί τους αρμόδιους να τον  συλλάβουν.

Απαντώντας στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο κύπριος Ευρωβουλευτής δήλωσε πως «δημοσιεύματα τέτοιου είδους δείχνουν όχι μόνο τη νοοτροπία του βαθέως κράτους για προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε φωνής για ειρήνευση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Αποδεικνύουν ότι οι εθνικιστικές ομάδες ένθεν και ένθεν του συρματοπλέγματος δεν μπορούν να αποδεχτούν όσους παλεύουν για την ειρήνη τόσο στην Κύπρο όσο και στην περιοχή.»

Ο κύριος Κιζίλγιουρεκ τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά που γίνεται στόχος της εφημερίδας: «Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν οι μάσκες του βαθέως κράτους,  ούτε είναι η πρώτη προσπάθεια τρομοκράτησης των προοδευτικών φωνών τόσο στο βορρά όσο και στο νότο.»

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στα ιδανικά της ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης. Αυτά είναι που μας καθοδηγούν στον αγώνα μας για λύση και επανένωση του τόπου και του λαού μας στα πλαίσια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας», είπε κλείνοντας ο κύριος Κιζίλγιουρεκ.