Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού: Πρόγραμμα διάθεσης ραντεβού για εμβολιασμό την περίοδο 13-17 Απριλίου

Με τις ηλικίες 55 και 56 ετών προχωρεί αύριο και μεθαύριο το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας.

Την Πέμπτη θα δοθεί ξανά η δυνατότητα για τις ηλικίες 61-62 και 63 ετών να κλείσουν τα ραντεβού τους καθώς αρκετοί δεν πρόλαβαν λόγω του τεχνικού προβλήματος που προέκυψε με την πύλη εμβολιασμού, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ η εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου. Την Παρασκευή και το Σάββατο, είπε, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι ηλικίες 53 και 54 ετών.

Τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να επανέλθει το πρόγραμμα για τα ραντεβού εμβολιασμού όπως γινόταν προηγουμένως, πριν παρουσιαστεί το τεχνικό πρόβλημα το οποίο ακόμα χειρίζεται το υφυπουργείο καινοτομίας.

Στο μεταξύ ανοικτή μέχρι τις 8 το βράδυ θα είναι η πύλη εμβολιασμού για άτομα τα οποία εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η κυρία Κυριάκου πρόσθεσε ότι προβληματίζει η διστακτικότητα κάποιων πολιτών να κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο με το AstraZeneca, και τόνισε ότι πρέπει να επιδεικνύεται εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα που διαβεβαιώνει για την ασφάλεια των εμβολίων.

Η κυρία Κυριάκου είπε ότι αύριο θα συνέλθει η επιστημονική ομάδα η οποία θα εξετάσει όλη την βιβλιογραφία που υπάρχει για όλα τα εμβόλια και θα εκδώσει τα δικά της συμπεράσματα. Θα εξεταστεί, πρόσθεσε και το ενδεχόμενο να χορηγείται πριν από τους 3 μήνες η δεύτερη δόση του AstraZeneca, ειδικά για τις νεαρές ηλικίες.

Πρόγραμμα διάθεσης ραντεβού για εμβολιασμό την περίοδο 13-17 Απριλίου – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Συνεχίζοντας την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19, με τελικό στόχο την θωράκιση της υγείας των πολιτών μέσα από την εμβολιαστική κάλυψη σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι την περίοδο 13-17 Απριλίου η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει για τις ακόλουθες ομάδες:

  • Ηλικιακή ομάδα 55-56: Από την Τρίτη, 13 Απριλίου, στις 8 το πρωί μέχρι και την Τετάρτη, 14 Απριλίου, στις 8 το βράδυ. Θα διατεθούν 20,000 ραντεβού.
  • Ηλικιακή Ομάδα 53-54: Από την Παρασκευή, 16 Απριλίου, στις 8 το πρωί μέχρι και το Σάββατο, 17 Απριλίου, στις 8 το βράδυ. Θα υπάρξει ανακοίνωση για τον αριθμό των ραντεβού που θα διατεθούν.

Επιπλέον, λόγω του τεχνικού ζητήματος που προέκυψε στην Πύλη Εμβολιασμού τις ημέρες που είχαν προτεραιότητα τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω, θα δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στα άτομα ηλικίας 61-63 ετών, να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα άτομα ηλικίας 61-63 την Πέμπτη, 15 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί γίνονται σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες, με τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια της AstraZeneca, της Moderna και της Pfizer, ενώ αναμένεται σύντομα να προστεθεί και το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Προτρέπονται οι πολίτες να προχωρούν στη διευθέτηση του ραντεβού τους για εμβολιασμό με τα διαθέσιμα, επιστημονικά εγκεκριμένα και αδειοδοτημένα εμβόλια. Πιθανή καθυστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή νόσηση και ανάγκη για νοσηλεία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.