Για εθνοκάθαρση κατηγόρησε ο Αραβικός Σύνδεσμος το Ισραήλ, σε συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου

Smoke and flame rise during Israeli air strikes, as cross-border violence between the Israeli military and Palestinian militants continues, in Gaza City, May 14, 2021. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa
Έλα στο Google News

Την αλληλεγγύη του προς τους Παλαιστινίους εξέφρασε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Αραβικό Κοινοβούλιο, με τον Αραβικό Σύνδεσμο να καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, κάνοντας λόγο για εθνοκάθαρση εκ μέρους του Ισραήλ.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γιτ, που επεσήμανε ότι «η αλήθεια γίνεται πλέον ξεκάθαρη με όλη την ασχήμια και τη αποκρουστικότητά της: Είμαστε ενώπιον ενός κράτους απαρτχάιντ και μίας κυβέρνησης κατοχής που ασκεί συστηματικά την εθνοκάθαρση».

Ο Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου Άντελ Αλ Ασούμι κατηγόρησε το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας».

Να σημειωθεί ότι πολλοί εκπρόσωποι των αραβικών κρατών φορούσαν τα παραδοσιακά παλαιστινιακά ασπρόμαυρα κασκόλ ως ένδειξη υποστήριξης.

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι «η Ιερουσαλήμ αποτελεί την ουσία της παλαιστινιακής εθνικής ταυτότητας. Χωρίς αυτήν, δε θα υπάρξει ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και συμφωνία…»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.