Το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης θα πρέπει να είναι ελκυστικό έτσι ώστε να γίνει χρήση του από το προσωπικό του Συνεργατισμού δήλωσε στον Άστρα ο ΓΓ της ΕΤΥΚ, Χρήστος Παναγίδης, απαντώντας στις αναφορές των εργοδοτικών οργανώσεων με τις οποίες φωτογραφιζόταν η πρόταση της οργάνωσής του προς την εργοδοσία του Συνεργατισμού.

Ο κ. Παναγίδης ανέφερε ότι η πρόταση της ΕΤΥΚ με οροφή αποζημίωσης, τις 200 χιλιάδες ευρώ κατετέθη στην τελευταία συνάντηση με την ηγεσία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και ουδείς διαφώνισε επειδή, είπε, ήταν μια πρόταση ισοζυγισμένη.

Ο κ. Παναγίδης υπέδειξε ότι η πλειοψηφία προσωπικού του Συνεργατισμού είναι νεαροί και χαμηλόμισθοι και θα πρέπει πρόσθεσε να αποχωρήσουν μ ένα αξιοπρεπές πακέτο από τη δουλειά τους.

Απαντώντας στο επιχείρημα των εργοδοτικών οργανώσεων, για τις 52 χιλιάδες ευρώ που προβλέπονται ως ανώτερο ποσό πλεονασμού στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Παναγίδης υποστήριξε ότι η νομοθεσί για τους πλεονασμούς απλά αναφέρεται σε μίνιμουμ ποσά και υπενθύμισε ότι και σε άλλες τράπεζες, παρόμοια σχέδια εθελούσιας αποχώρησης προέβλεπαν και αυτά οροφή 200 χιλιάδων ευρώ.

Έφερε ως παράδειγμα το πρόσφατο Σχέδιο που εξαγγέλθηκε για το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας.