ΕΤΥΚ: Χωρίς τις θέσεις της το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης από ΣΚΤ θα ήταν χειρότερο

Η ΕΤΥΚ θεωρεί ότι αν δεν ήταν η ίδια με τις αγωνιστικές συνδικαλιστικές θέσεις της, η πρόταση για το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης 900 υπαλλήλων από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα θα ήταν ακόμη χειρότερη, προσθέτοντας πως σήμερα «επιτέλους έχουμε όλοι την ευκαιρία να δούμε τις πραγματικότητες όπως ακριβώς είναι, και όχι πίσω από ψεύτικα πρόσωπα».

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι «με δεκανίκια κανείς δεν μπορεί να πάει μακριά», σημειώνοντας ότι το να ζητούν 100 και να δέχονται το 10 «αποκαλύπτει σ’ όλο το μεγαλείο το μέγεθος της θεατρικής παράστασης που δόθηκε».

«Να επιτυγχάνουμε ούτε το 10% του στόχου είναι επιτυχία; Αποδέχονται την πληρωμή σε τέσσερις δόσεις σε βάθος χρόνου (31/12/2019), χωρίς καμία εγγύηση. Tί θα γίνει αν η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα πει τότε ότι δυστυχώς δεν έχει να δώσει;» Διερωτάται η ΕΤΥΚ.

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «Το Σχέδιο από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα έχει δοθεί και γνωστοποιηθεί. Πριν κάποιοι έλεγαν ότι μόνο μία Συντεχνία πιέζει. Παράλληλα οι άλλες Συντεχνίες έλεγαν ότι οι θέσεις τους ταυτίζονται με τη μία. Τα δύο δεν έδεναν μεταξύ τους, διότι κάποιοι κοροϊδευαν τα μέλη τους. Ζητούσαμε όλοι €100.000 ελάχιστο ποσό. Τελικά, στην τελική πρόταση δεν υπάρχει ελάχιστο και στην πράξη ούτε €10.000. Πώς μπορεί ένας σοβαρός Οργανισμός να θέσει τον πήχη των διεκδικήσεων του στις €100.000 και μετά να συμβιβάζεται στις €10.000».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.