Ετοιμόρροπα σπίτια τ/κ – Αναζητούνται λύσεις

Λύσεις στα προβλήματα  των ετοιμόρροπων τουρκοκυπριακών σπιτιών συζήτησε σε χτεσινή συνάντηση του  με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαχείρισης των Τ/Κ περιουσιών  ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους..

Πολλά τ/κ σπίτια είναι ακατοίκητα  στον Δήμο Λευκάρων, έχουν αφεθεί στο έλεος της φθοράς και πολλά από αυτά αποτελούν κίνδυνο στην ασφάλεια των διερχομένων, αλλά και εστία μόλυνσης, διότι σε αυτά φωλιάζουν τρωκτικά.

Αφού τονίστηκε ότι αυτά τα σπίτια είναι μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας και χρήζουν προστασίας, συμφωνήθηκε όπως  διατεθεί άμεσα ποσό €2.800 θα για καθαριότητα των κτηρίων και τοπιοτέχνηση ανοικτών χώρων.

Συμφωνήθηκε επίσης  να ετοιμαστεί πρόταση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για χρηματοδότηση ανοικοδόμησης και στήριξης όλων των αξιόλογων κτιρίων της περιοχής. Από την πλευρά του ο  Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης των τ/κ περιουσιών, δεσμεύτηκε να διερευνηθεί το θέμα της παραχώρησης τ/κ κατοικιών για να χρησιμοποιούνται ως εξοχικές κατοικίες, με σκοπό τη συντήρηση τους από τους χρήστες.

Ο Δήμαρχος Λευκάρων, εξέφρασε την ελπίδα όπως επιτέλους  επιλυθούν σύντομα τα προβλήματα αυτά που ο Δήμος του αντιμετωπίζει εδώ και  αρκετά χρόνια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.