Ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή του Κατακλυσμού η Λάρνακα – 100.000 επισκέπτες αναμένει ο Δήμος

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής ελέω κορωνοϊού, αναβολής, η μεγάλη λαϊκή γιορτή του Κατακλυσμού επιστρέφει στη Λάρνακα, με το Δήμο να διεξάγει πυρετώδης προετοιμασίες για να υποδεχτεί τις χιλιάδες κόσμου που θα επισκεφτούν την πόλη από τις 10 εώς τις 15 Ιουνίου.

Το πρωί της Τρίτης, ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέα Βύρα, πλαισιωμένος από τους πολιτιστικούς υπεύθυνους του Δήμου, έδωσε δημοσιογραφική διάσκεψη ενημερώνοντας για το πρόγραμμα, τις εκδηλώσεις και τα αθλητικά γεγονότα που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Κατακλυσμού.

Img 20220607 111135 Scaled

Ο Ανδρέας Βύρας, ανάφερε ότι μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο Κατακλυσμός επιστρέφει με την λαμπρότητα που του αρμόζει και την Λάρνακα να είναι έτοιμη να υποδεχτεί και φέτος του χιλιάδες επισκέπτες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο δήμαρχος είπε ότι με γνώμονα την παράδοση και διατηρώντας το υψηλό επίπεδο της Γιορτής, για έξι συνεχόμενες μέρες, από την Παρασκευή 10 Ιουνίου εως την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ο Δήμος θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες  να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττηστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών.

Κατακλυσμοσ 2022

Να σημειωθεί πως η έναρξη του κατακλυσμού θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 20:00 με πληθώρα ομάδων και συνόλων να απαρτίζουν την Εναρκτήρια Παρέλαση.

Οι εορτασμοί θα κορυφώνονται κάθε βράδυ στην Κεντρική Εξέδρα με συναυλίες γνωστών τραγουδιστών, όπως Πάολα, Ηλίας Βρετός, Σταύρος Κων/νου,Πάνος Μουζουράκης κ.α.

Παράλληλα στο κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου θα φιλοξενηθεί Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών-Καραγκιόζη ενώ στην πλατεία Κίμωνος σε ειδικά κατασκευασμένα περίπτερα θα παρουσιάζονται 13 παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα με τεχνίτες να επεξηγούν τη διαδικασία κατασκευής της τέχνης τους.

Img 20220607 111145 Scaled

Στο πλαίσιο του κατακλυσμού εντάσσονται στο πρόγραμμα και ναυταθλητικά αγωνίσματα στις Φοινικούδες, όπως αγώνες κανό-καγιάκ, ιστιοπλοϊκοί αγώνες, και αγώνες σκαφών ανοιχτής θαλάσσης.

Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε πως η σημερινή μέρα στέλνει  μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα καλώντας τον κόσμο να επισκεφτεί τη Γιορτή.

Kataklysmos1 Kataklysmos2

Αναμένεται μεγάλη προσέλευση

Ερωτηθείς για τον κόσμο που αναμένεται να επισκεφτεί την πόλη, ο δήμαρχος είπε πως ενδέχεται να φτάσουν τις 100.000 συνολικά αφού όπως υπογράμμισε πρόκειται για μια λαϊκή γιορτή όπου παρέχονται δωρεάν στους επισκέπτες διασκέδαση και ψυχαγωγία. Κληθείος να απαντήσει εάν τα έσοδα του δήμου αυξάνονται από την γιορτή, ο δήμαρχος είπε πως στόχος δεν είναι να υπάρξουν έσοδα από την Γιορτή αλλά να προσφερθεί αξιόλογο προϊόν στους επισκέπτες και ότι πολλές φορές τα έξοδα είναι περισσότερα.

Θλίψη για Ζέτα

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον χαμό της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου αναφέροντας πως ήταν μια υπουργός που πάντα ήταν δίπλα στην Τ.Α και με άμεσο και προσωπικό τρόπο έδινε λύσεις στα ζητήματα που άπτονταν της αρμοδιότητας της.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.