Έτοιμη να συνδράμει στο διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας

Την ετοιμότητα της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας(ΕΕΥ) να συνδράμει στο διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και στην επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης, εξέφρασε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παναγιώτης Αντωνίου.

Παραδίδοντας την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για το 2017, στην παρουσία και του Υπουργού Παιδείας, ο κ. Αντωνίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ΕΕΥ καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου, όπως είπε, «να έχουμε στελεχωμένα τα σχολεία μας».

«Και αυτή τη στιγμή, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είμαστε στο σημείο να πούμε ότι ναι, είναι στελεχωμένα όλα τα σχολεία, παρά τα διάφορα προβλήματα που υπήρχαν τη χρονιά αυτή που πέρασε, τους τελευταίους μήνες, με την κρίση (στην Παιδεία) που βιώσαμε», είπε.

Πρόσθεσε ότι η ΕΕΥ για πρώτη φορά παραδίδει έκθεση η οποία να αφορά τη δράση της Επιτροπής για ολόκληρο το έτος, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά έχει, επίσης, εφαρμοστεί το σύστημα με τους διορισίμους «με πολλές δυσκολίες που θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα από κανονισμούς που το Υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει».

«Οφείλουμε να πούμε ότι αξίζει τον κόπο που περάσαμε όλη αυτή τη δοκιμασία για να εφαρμόσουμε το νέο σύστημα διορισμών», είπε για να προσθέσει ότι «πρόκειται για ένα υγιές σύστημα το οποίο πραγματικά θα δώσει σύντομα τους καρπούς του στην εκπαίδευση μας».

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι «το έργο της Επιτροπής είναι και ποικίλο και σοβαρό. Μπορεί να επιλέξαμε -και ως οφείλουμε κατά την άποψη μας – να είμαστε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας γιατί ο ρόλος μας είναι να βλέπουμε την ουσία, ωστόσο η Επιτροπή είναι ανοικτή σε όλο τον κόσμο και στην κοινωνία, ακόμα και με εισηγήσεις που θα μεταφέρουμε στην αρμόδια αρχή ή οπουδήποτε αλλού».

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΕΥ είπε ότι τα μέλη της Επιτροπής βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης ώστε με την εμπειρία τους να συνδράμουν στον διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε και συνεχάρη την Επιτροπή για το έργο και τη συμβολή της στην προσπάθεια για την εκ βάθρων εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, σημειώνοντας ότι η συμβολή της Επιτροπής είναι πάρα πολύ σημαντική «για να δούμε πώς αξιολογείται το εκπαιδευτικό έργο, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και το πώς αντιμετωπίζονται τα θέματα και τα προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης, της ασφάλειας και υγείας και σωρεία άλλων προβλημάτων της παιδείας».

Να σημειωθεί ότι η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού θα επιδώσει την ετήσια έκθεση της για το 2017 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 25 Οκτωβρίου και όχι σήμερα, όπως εκ παραδρομής μεταδόθηκε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.