Έτοιμοι για δυναμικές αντιδράσεις οι εκπαιδευτικοί

Δεν αποδέχονται μονομερείς αποφάσεις από πλευράς Υπουργείου Παιδείας

 

Στη λήψη μέτρων αντίδρασης, ακόμη και δυναμικών, εξουσιοδοτήθηκε χθες το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης. Κατά την έκτακτη ΠΣΓΑ αποφασίσθηκε ότι το ΚΔΣ εξουσιοδοτείται να λάβει δυναμικά μέτρα σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας προχωρήσει σε μονομερείς και ετσιθελικές ενέργειες που πλήττουν τους μαθητές και μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.

Κατά τη συνεδρία οι Γενικοί Αντιπρόσωποι της Οργάνωσης ενημερώθηκαν για τις τρεις επιστολές που απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας στην ΟΕΛΜΕΚ σε σχέση με προτάσεις του που αφορούν σε αλλαγές στο δημόσιο σχολείο. Όπως σημειώθηκε, αν και προτείνονται από πλευράς υπουργού ριζικές αλλαγές ακόμη και ανατροπές εκπαιδευτικών πολιτικών, εντούτοις αυτές δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά. Συζητώντας τις εισηγήσεις σε βάθος, όπως για παράδειγμα αυτή που αφορά την κατάργηση τριών κατευθύνσεων στο Λύκειο που αργότερα αναιρέθηκε από τον ίδιο τον κ. Προδρόμου, οι Γενικοί Αντιπρόσωποι της ΟΕΛΜΕΚ κάνουν λόγο για μονομερείς αποφάσεις που λαμβάνονται και έπειτα αλλάζουν, πρακτική την οποία και θεωρούν απαράδεκτη και μη αποδεκτέα.

Επίσης, σε σχέση με τις εξετάσεις τετραμήνων και ενώ, όπως φαίνεται, αναγνωρίζεται και από πλευράς Υπουργείου Παιδείας ότι δημιουργούνται αρκετά προβλήματα, όπως για παράδειγμα η απώλεια πολύτιμου διδακτικού χρόνου, εντούτοις δεν βλέπουν πρόθεση να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα που να σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Η ΟΕΛΜΕΚ είναι έτοιμη να μπει σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας, που θα έχει ωστόσο συγκεκριμένους στόχους. Σε περίπτωση που οι αποφάσεις από την επίσημη πλευρά είναι μονομερείς, θα υπάρξει αντίδραση.

Ελένη Κωνσταντίνου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.