Έτοιμοι για μέτρα οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία

Έλα στο Google News

Έτοιμοι να λάβουν δυναμικά μέτρα παρουσιάζονται οι γιατροί στα νοσοκομεία.

Η ΠΑΣΥΚΙ καταγγέλλει τον ΟΚΥΠΥ, με επιστολή της στον υπουργό Υγείας για μη τήρηση των όσων είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Συντεχνιών και Οργανισμού τον Ιούλιο του 2020.

Η επιστολή εστάλη στον Υπουργό στις 8 Σεπτεμβρίου και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ σημειώνει ότι έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του και έχουν προωθηθεί οι διαδικασίες για τη σύγκληση τοπικών συνελεύσεων των γιατρών, με επίσημη πρόταση τη λήψη μέτρων.

Στην επιστολή της μάλιστα η ΠΑΣΥΚΙ, ενημερώνει τον υπουργό ότι έχει προειδοποιήσει δύο φορές τον ΟΚΥΠΥ και καλεί τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα να «προχωρήσει σε απόδοση ευθυνών».

Οι γιατροί επικρίνουν τον ΟΚΥΠΥ και τονίζουν ότι με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και αγανάκτηση βλέπουν είτε απουσία, είτε κακή γνώση και εφαρμογή των προαπαιτούμενων δεξιοτήτων.

Σημειώνουν επίσης ότι καταγράφεται κακή διαχείριση εκ μέρους του ΟΚΥΠΥ με άμεσες επιπτώσεις στην εικόνα και λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων αλλά πρωτίστως στους ασθενείς».

Η ΠΑΣΥΚΙ εκτιμά ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την αδράνεια που εκπέμπει ο ΟΚΥΠΥ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.