Έτοιμοι να κλείσουν δρόμους οι επηρεαζόμενοι από την εγκατάσταση συρματοπλέγματος

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων Ακακίου και των γύρω χωριών, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζουν απτόητοι την εγκατάσταση συρματοπλεγμάτων. Μάλιστα χθες τα συνεργεία επιχείρησαν να συνεχίσουν τις εργασίες, αλλά ανακόπηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, αφού οι πάσσαλοι εγκαταστάθηκαν στην ουδέτερη ζώνη.

Φαίνεται ότι διαφέρει η εκτίμηση του Υπουργείου και των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα όρια της Πράσινης Γραμμής. Ως εκ τούτου, τα Ηνωμένα Έθνη υπέδειξαν τα όρια στο υπουργείο και έτσι τα συνεργεία αναμένουν νέες οδηγίες από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, ώστε να συνεχίσουν σήμερα τις εργασίες τους.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων περιοχών είναι έτοιμοι να λάβουν περαιτέρω μέτρα. Σήμερα η ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακακίου, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τα επόμενα τους βήματα. Καλούνται οι επηρεαζόμενοι να παρευρεθούν.

Παρόλο που δεν θέλουν να δημιουργούν προβλήματα στον κόσμο, εντούτοις σημειώνουν ότι, παρά τις πολλές επιστολές που έστειλαν στον Υπουργό Εσωτερικών, δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Προκειμένου να εισακουστούν, δεν αποκλείεται να αποφασίσουν νέα κινητοποίηση και κλείσιμο κάποιων δρόμων.

Γιάννης Κακαρής

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.