Έτοιμος για έλεγχο και διαφάνεια δηλώνει ο Α. Μαυρογιάννης

Λύπη Μαυρογιάννη για ισχυρισμούς Α. Δημητριάδη, επικοινώνησε με Γ. Λογίστρια και Γ. Ελεγκτή

Λύπη για τους ισχυρισµούς του υποψηφίου για την προεδρία της ∆ηµοκρατίας, Αχιλλέα ∆ηµητριάδη, περί δήθεν διπλοµισθίας του εκφράζει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι έχει µιλήσει µε τη Γενική Λογίστρια και την παρακάλεσε και την εξουσιοδότησε να δώσει στη δηµοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την εργοδότησή του από το δηµόσιο για όλα τα χρόνια υπηρεσίας του από το 1987. Παρακάλεσε επίσης τον Γενικό Ελεγκτή όπως κατά την κρίση του προβεί σε σχετική έρευνα. «Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωµα να έχουν πλήρη εικόνα και να κρίνουν», σηµειώνει ο κ. Μαυρογιάννης.

Ο κ. Μαυρογιάννης αναγκάστηκε να προβεί στην πιο πάνω δήλωση µετά τις αιχµές που άφησε εναντίον του σε σηµερινή δηµοσιογραφική διάσκεψη ο κ. Αχιλλέας ∆ηµητριάδης, ο οποίος επικαλέστηκε πληροφορίες ότι ο κ. Μαυρογιάννης έπαιρνε δύο µισθούς – έναν ως διαπραγµατευτής και δεύτερον ως διπλωµάτης, διερωτώµενος αν είναι πράγµατι έτσι.

Σύµφωνα µε έγκυρες πληροφορίες µας, από τον Ιούλιο του 2021, ο κ. Μαυρογιάννης είχε στείλει επιστολή στην προεδρία µε την οποία εξέφραζε τη συµφωνία του µε όσα προβλέπει η νοµοθεσία για το καθεστώς του, περιλαµβανοµένης της αποκοπής των συνταξιοδοτικών του ωφεληµάτων από την αντιµισθία του. ∆ήλωνε, µάλιστα, επιπρόσθετα ότι προτιµούσε να µην του καταβάλλεται επίδοµα παραστάσεως. Σηµείωνε επίσης ότι, τα τελευταία δυο χρόνια λόγω απουσίας εντατικών διαπραγµατεύσεων, είχε σταµατήσει να κάνει χρήση του υπηρεσιακού οχήµατος και της ασφάλειας που του παρείχετο.

Εξάλλου, ο κ. Αχιλλέας ∆ηµητριάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις για το αποτέλεσµα της ψηφοφορίας στην Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι οι διαδικασίες των κοµµάτων είναι σεβαστές. ∆ιευκρίνισε ότι η υποψηφιότητά του δεν εξαρτάται από οποιαδήποτε κοµµατική στήριξη και ότι θα παραµείνει υποψήφιος µέχρι τέλους, απευθυνόµενος στον κόσµο που βρίσκει έκφραση µέσα από το περίγραµµα των θέσεών του. Ο κ. ∆ηµητριάδης άσκησε τέλος κριτική στη 10ετή διακυβέρνηση Αναστασιάδη για ευκαιριακές πολιτικές και λόγια κενά περιεχοµένου, ενώ στην πράξη, είπε, είχε άλλες προτεραιότητες, διασύροντας την Κύπρο µε τα «χρυσά» διαβατήρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.