Ετοιμότητα  για συνομιλίες – Την Κυριακή ο κυπριακός λαός αποφασίζει για το μέλλον της Κύπρου

«Εμείς, η γενιά που ζήσαμε την Κύπρο ενωμένη, χρωστούμε στην επόμενη ένα μέλλον χωρίς συρματοπλέγματα», τόνισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία Ανδρέα Μαυρογιάννης. Η επιβίωση του κυπριακού λαού, πρόσθεσε, απειλείται όλο και περισσότερο από τον εφιάλτη της διχοτόμησης.

Η Κύπρος, τόνισε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης, κινδυνεύει από την τουρκική επεκτατική πολιτική, από τις απαράδεκτες τουρκικές ενέργειες που δημιουργούν νέα τετελεσμένα, όπως συμβαίνει στην Αμμόχωστο, στην ΑΟΖ και αλλού. Κινδυνεύει όμως και από τις κοντόφθαλμες προσεγγίσεις εκείνων που βρέθηκαν στο τιμόνι την τελευταία δεκαετία και έθεσαν πάνω από το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου είτε το πολιτικό τους κεφάλαιο, είτε το εκλογικό τους κέρδος, είτε τον αθέμιτο πλουτισμό με όχημα την εξουσία που τους έδωσε ο λαός.

«Σήμερα», επισημαίνει ο Α. Μαυρογιάννης, «βρισκόμαστε σ’ ένα οριακό σημείο. Είναι η ώρα των αποφάσεων. Είτε θα επιτρέψουμε στα ίδια πρόσωπα, στις ίδιες προσεγγίσεις ν’ αφήσουν το κυπριακό στην ίδια πορεία διολίσθησης προς την οριστική διχοτόμηση, είτε θ’ ανοίξουμε παράθυρο στην ελπίδα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι πολλοί διερωτώνται: μα υπάρχει ακόμα ελπίδα; Εμείς λέμε ναι, υπάρχει αν ο λαός το θελήσει! Υπάρχει ελπίδα αν τολμήσουμε ν’ αναλάβουμε πρωτοβουλίες, αν καταφέρουμε ν’ αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας και να ζωντανέψουμε το διεθνές ενδιαφέρον, αν εργαστούμε με συνέπεια για την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου μας και των ανθρώπων του».

Ταπεινά, κατέληξε ο Α. Μαυρογιάννης, «πιστεύω ότι λόγω της πολύχρονης υπηρεσίας μου στα εθνικά θέματα γνωρίζω πολύ καλά το Κυπριακό. Χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και νέες φαεινές ιδέες όπως οι ανθυποψήφιοί μου, θα διανύσουμε το τελευταίο μίλι για να φτάσουμε στην πολυπόθητη λύση».

«Ανήκω», είπε τέλος ο Α. Μαυρογιάννης, «σε μια γενιά που ευτύχησε να ζήσει την Κύπρο ενωμένη. Νιώθω ότι χρωστούμε στην επόμενη γενιά ένα άλλο, καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον χωρίς συρματοπλέγματα. Μια πατρίδα που θα είναι πρότυπο συμβίωσης, δημιουργίας και ευημερίας για την κοινωνία».

 

 

Ετοιμότητα  για συνομιλίες
«Από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής μου», τονίζει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης, «θ’ απευθυνθώ προσωπικά στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για να επαναβεβαιώσουμε την επιδίωξή μας να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο που διακόπηκαν, τη συνέπειά μας στη συμφωνημένη βάση λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στο διαπραγματευτικό κεκτημένο».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.