Έτσι πολιτογραφήθηκαν ο Μαλαισιανός και οι Καμποτζιανοί

«Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να πω όχι στον Αρχιεπίσκοπο»

 

Ο Σωκράτης Χάσικος στην κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο πήραν «χρυσά» διαβατήρια ο καταζητούμενος Τζο Λόου από τη Μαλαισία και τα μέλη της ελίτ της Καμπότζης.

Όπως ανέφερε για τον Τζο Λόου, «ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε μια επιστολή και παρακαλούσε διότι είχε και αυτός το συμφέρον το δικό του, δηλαδή ήταν να πουλήσει αυτό το κομμάτι γης που ήταν να κτίσει πάνω τη βίλα του, έδωσε τζιαι 300.000 ευρώ εκ των υστέρων».

Αναφέρθηκε μάλιστα σε διάλογο που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο, στον οποίο του ανέφερε ότι «εγώ πάντα θα βοηθώ, δεν είναι εσάς που βοηθώ, βοηθώ την Εκκλησία και δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να πω “Μακαριότατε δεν γίνεται, δεν γνωρίζω”».

Όσον αφορά τα μέλη της ελίτ της Καμπότζης, είπε ότι «κρίναμε ότι δεν είναι λόγος το ότι είναι ανιψιά του Πρωθυπουργού και σύζυγος του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας ότι αυτοί δεν μπορούν να γίνουν.

Έτσι κρίναμε τότε. Μετά από 2 χρόνια βγήκε έκθεση που έλεγε ότι ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας ήταν βασανιστής, διότι μετά έγινε Αρχηγός της Αστυνομίας, η κοπέλα τούτη έγινε το 2016 και το 2018 βγήκε στην επιφάνεια, ήρθε έκθεση ότι ο άνδρας της είναι βασανιστής και έτσι και αλλιώς, δεν τα γνωρίζαμε εμείς αυτά».

Παράπονο για «ανθρώπους που διαπομπεύονται»

Εν τω μεταξύ, ο Σ. Χάσικος αναφέρθηκε επίσης στις πολιτογραφήσεις στελεχών εταιρειών για τις οποίες έκανε λόγο ο Γενικός Ελεγκτής, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν νομότυπα.

Ανέφερε επίσης ότι έχει «μεγάλο παράπονο για το ότι διασύρονται άνθρωποι, διασύρονται προσωπικότητες και αυτό δεν είναι άσχετο με τους χειρισμούς του Γενικού Ελεγκτή και διερωτώμαι κατά πόσο στο τέλος της μέρας που θα λάμψει η αλήθεια θα ζητήσει κανένας συγγνώμη για τούντους ανθρώπους που διαπομπεύονται».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.