Έτσι ξεκίνησε ο καβγάς με τα «εγώ εν τζιαι» και «μάγκα από το Τwitter»

Σπόντες Σωκράτη Χάσικου για τον Χάρη Γεωργιάδη

Σπόντες για τον Χάρη Γεωργιάδη έριξε ο Σωκράτης Χάσικος στην κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή για το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων.

Όπως υποστήριξε, οι χαλαρώσεις στα κριτήρια έγιναν με εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών. «Το θυμούμαι, φρόντισα και έμαθα τους, ήρθε στο Υπουργείο Οικονομικών, μπήκε στον φάκελο του Υπουργείου Εσωτερικών και πήγε στο Υπουργικό Συμβούλιο και αλλάξαμεν τα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Χάσικος, σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο Χ. Γεωργιάδης στην Ερευνητική Επιτροπή, ο οποίος υποστήριξε ότι οι αλλαγές έγιναν με εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, ο Σ. Χάσικος υποστήριξε ότι δόθηκαν «χρυσά» διαβατήρια χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια, μετά από υποδείξεις του Υπουργείου Οικονομικών. Όπως είπε, «ο Υπουργός των Οικονομικών με δική του εισήγηση μάς έλεγε ότι ξέρετε εδώ φαίνεται να μην πληρούνται τα κριτήρια στο 100% και η εισήγησή μου είναι να μου δώσετε λόγους που ουσιαστικά εγώ γνωρίζω, δημοσίου συμφέροντος, οικονομίας κ.τ.λ. κ.τ.λ.». Αναφέρθηκε επίσης σε περίπτωση Κινέζου για τον οποίο ο ίδιος είχε διαφορετική άποψη και αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι είχε δίκαιο, λέγοντας ότι από την αρχή δεν του είχε φατσάρει. «Αν θέλετε εγώ είμαι παραπάνω της αγοράς παρά κάποιοι άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον Χ. Γεωργιάδη.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες ξέσπασε άγρια κόντρα μεταξύ του Σ. Χάσικου και του Χ. Γεωργιάδη, με αφορμή την κατάθεση του δεύτερου ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής. Μάλιστα, ο Σ. Χάσικος είπε προς τον Χ. Γεωργιάδη «τούτα τα “εγώ εν τζιαι” αλλού», ενώ ο Χ. Γεωργιάδης τού απάντησε «κάνεις τον “μάγκα” από το Τwitter…»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy