Ετσιθελική απόφαση ΚΟΑ για εξυπηρέτηση συμφερόντων

Διέθεσε το συνοικιακό γήπεδο «Αετός» του Δήμου Λεμεσού σε επαγγελματικό σωματείο

Ετσιθελική απόφαση που λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και αφορά τη διαχείριση του δημοτικού συνοικιακού γηπέδου «Αετός» στη Λεμεσό, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα με δαπάνες του Δήμου Λεμεσού και του ΚΟΑ, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αφού γίνεται λόγος ακόμα και για διαπλοκή που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Έντονα επικριτική εμφανίζεται η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, η οποία ενημερώθηκε από τη Διαχειριστική Επιτροπή του «Αετού» ότι ο ΚΟΑ αποφάσισε να διαθέσει το γήπεδο στο επαγγελματικό σωματείο του ΑΠΟΛΛΩΝ LADIES για να το χρησιμοποιούν οι ακαδημίες του, ενώ, με βάση τη συμφωνία χρηματοδότησης για κατασκευή του γηπέδου, ο ΚΟΑ έχει το δικαίωμα να διαθέτει μόνο το 15% του χρόνου λειτουργίας του.

Χαρακτηρίζοντας αντίθετη την απόφαση του ΚΟΑ στους σκοπούς και στόχους της ύπαρξης ενός ενοριακού γηπέδου, η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ υποδεικνύει ότι στην απόφαση αυτή υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, «αφού άτομο που μετέχει στο Δ.Σ. του ΑΠΟΛΛΩΝ LADIES είναι στενός συγγενής του προέδρου του ΚΟΑ».

«Σκοποί της δημιουργίας του γηπέδου είναι η ανάπτυξη και στήριξη του συνοικιακού αθλητισμού και με την παραχώρησή του σε επαγγελματικές ακαδημίες, οι οποίες μάλιστα έχουν κέρδη από τις δραστηριότητές τους, καταργούμε αυτόματα τους σκοπούς ύπαρξης όχι μόνο του συγκεκριμένου γηπέδου, αλλά και άλλων δημοτικών χώρων άθλησης και δημιουργούμε νέα τετελεσμένα στο δήμο μας», αναφέρει η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, επισημαίνοντας ότι με αυτή την απόφαση «αφαιρείται η δυνατότητα σε πολλά σωματεία του ερασιτεχνικού και αγροτικού ποδοσφαίρου αλλά και νέες ομάδες που θα προκύψουν από το να χρησιμοποιούν ανεμπόδιστα αυτόν τον αθλητικό χώρο».

Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο θα επηρεάσει και μελλοντικές αποφάσεις του δήμου, η Ομάδα του ΑΚΕΛ καλεί τον ΚΟΑ να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του αλλά και τον δήμαρχο Λεμεσού και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση επί του ζητήματος που έχει προκύψει.

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.