Για ετσιθελική συμπεριφορά της ηγεσίας της ΠΑΣΥΝΟ κάνει λόγο ο Υπ. Υγείας-«Σκοπιμότητες και αχρειάστη αναστάστωση»

Έλα στο Google News

Για ετσιθελική συμπεριφορά της ηγεσίας της ΠΑΣΥΝΟ κάνει λόγο ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναφορικά με την 12ωρη απεργία της ερχόμενης Δευτέρας από τους Νοσηλευτές.

Ο κ. Ιωάννου κάνει λόγο επίσης ότι η λήψη απεργιακών μέτρων την προσεχή Δευτέρα, θα προκαλέσει αχρείαστη αναστάτωση στους πολίτες, ιδιαίτερα στα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Ο Υπουργός Υγείας καλεί την ΠΑΣΥΝΟ να σκεφτεί καλά προτού προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Ιωάννου:

Με λύπη πληροφορήθηκα την τελεσίδικη απόφαση της ηγεσίας της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) για πραγματοποίηση δωδεκάωρης απεργίας την ερχόμενη Δευτέρα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας σε βάρος νοσηλευτικών λειτουργών-μελών της συντεχνίας.

Επιθυμώ να επαναλάβω ότι η απόφαση για διενέργεια πειθαρχικής έρευνας αποτελεί πάγια πρακτική όταν υποβάλλεται παράπονο ενώπιον μου από αξιωματούχο του Υπουργείου, γιατί αυτό υπαγορεύεται από τη νομοθεσία. Σε αντίθετη περίπτωση θα ήμουν υπόλογος για παρεμπόδιση στη διερεύνηση καταγγελίας. Χωρίς να υιοθετώ το περιεχόμενο της καταγγελίας έχω ζητήσει τη διερεύνησή της, ως όφειλα. Πρόκειται για ένα ζήτημα αμιγώς διοικητικό, χωρίς οποιαδήποτε πολιτική υφή. Είναι λυπηρό γιατί η ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ διαστρεβλώνει τα γεγονότα για να υπηρετήσει συνδικαλιστικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω σε αυτή την τακτική. Έχω καταστήσει σαφές ότι το αίτημα για διακοπή της πειθαρχικής έρευνας από μέρους μου δεν μπορεί να γίνει δεκτό γιατί είναι παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και παραβιάζει τις αρχές της χρηστής διοίκησης. Με την ετσιθελική συμπεριφορά της, η ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ ουσιαστικά αυτό προσπαθεί να επιτύχει, δηλαδή να παρέμβει στο έργο της διερεύνησης της καταγγελίας και να επηρεάσει την κρίση και την ετυμηγορία του ερευνώντος λειτουργού.

Η απόφαση για τη λήψη απεργιακών μέτρων την προσεχή Δευτέρα, θα προκαλέσει αχρείαστη αναστάτωση στους πολίτες, ιδιαίτερα στα Εμβολιαστικά Κέντρα, σε μια τόσο κομβική στιγμή για το εμβολιαστικό πλάνο της πατρίδας μας. Καλώ την ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ έστω και την υστάτη να κάνει δεύτερες σκέψεις. Αφού είναι τόσο βέβαιη για την αθωότητα των μελών της γιατί δεν αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και μετά να πάρει τις όποιες αποφάσεις; Προσωπικά σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας για τον κάθε πολίτη και θεωρώ ότι η πρώτη που θα έπρεπε να το διαφυλάξει θα ήταν η ηγεσία της συντεχνίας των νοσηλευτικών λειτουργών.

Πολλές φορές έχω εκθειάσει την τεράστια προσφορά των νοσηλευτών και γνωρίζουν το ειλικρινές ενδιαφέρον μου για την ικανοποίηση δίκαιων και λογικών αιτημάτων. Με λυπεί όμως γιατί στην προκειμένη περίπτωση το γόητρο ή και άλλες σκοπιμότητες ή και προθέσεις δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης χωρίς επί της ουσίας να υπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των νοσηλευτών ή των ασθενών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.