ΕΤΥΚ και JCC κατέληξαν συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης

Η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία JCC για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, που έληξε το 2020, μέχρι το 2022.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, λόγω του ότι, ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας είναι η Τράπεζα Κύπρου, αναπόφευκτα η συμφωνία στην οποία έχουμε καταλήξει είναι σχεδόν η ίδια με αυτήν που η Οργάνωσή μας υπέγραψε με την Τράπεζα Κύπρου.

Η συντεχνία αναδεικνύει ως σημαντικό το γεγονός ότι η εργοδοτική εισφορά στο Ταμείο Προνοίας, διατηρείται ως έχει στο 9%.

Παράλληλα, η σύμβαση καθιερώνει από το 2022 νέο τρόπο καταβολής της ετήσιας προσαύξησης, με το 75% να καταβάλλεται άμεσα σε όλο το προσωπικό, με βάση τις μισθολογικές κλίμακες και το υπόλοιπο 25% θα καταβάλλεται έμμεσα, σε συνδυασμό με τις αξιολογήσεις του κάθε υπαλλήλου.

Διευκρινίζει όμως ότι πρέπει να τονισθεί ότι, για την καταβολή του 25% της ετήσιας προσαύξησης, θα πρέπει να συμφωνηθούν κανόνες και διαδικασίες μεταξύ ΕΤΥΚ και Εταιρείας, με στόχο τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας αλλά και της διαφάνειας.

Επίσης, θα πρέπει, βάσει της νέας συμφωνίας, να συσταθεί πενταμελής Επιτροπή, με τα δύο μέλη της να ορίζονται από την ΕΤΥΚ, η οποία θα αποφασίζει για την καταβολή του 25%, αναφέρει.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που συνεχίζουν να υφίστανται, τόσο στο χώρο μας όσο και στην οικονομία και στον τόπο μας γενικότερα, η συμφωνία αυτή αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για την Οργάνωσή μας, καθώς διασφαλίζει για την επόμενη, κρίσιμη χρονική περίοδο, τα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων σε ικανοποιητικό επίπεδο», αναφέρει η ΕΤΥΚ, η οποία επισημαίνει «τη θετική και καλοπροαίρετη προσέγγιση που είχαμε καθ᾽ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Νικόδημο Δαμιανού και τους συνεργάτες του».

Από πλευράς της ΕΤΥΚ, των διαπραγματεύσεων ηγήθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος της συντεχνίας, Λοΐζος Χατζηκωστής, αναφέρεται.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.