ΕΤΥΚ: Κύκλοι του ΔΗΣΥ στρώνουν χαλί για απολύσεις σε Ελληνική και ΚΕΔΙΠΕΣ

Κύκλοι του ΔΗΣΥ στρώνουν χαλί για μαζικές απολύσεις στην Ελληνική Τράπεζα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάλογες ενέργειες στην κρατική ΚΕΔΙΠΕΣ και άλλες τράπεζες, καταγγέλλει η ΕΤΥΚ.

Εκπρόσωπος της ΕΤΥΚ ερωτηθείς από το κρατικό ραδιόφωνο ποιοι πολιτικοί κύκλοι βρίσκονται πίσω από τις πιέσεις προς τις τράπεζες για απολύσεις, κατονόμασε τους κύκλους που βρίσκονται γύρω από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών και νυν αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Χάρη Γεωργιάδη.


Επίσης, ο ΓΓ της ΕΤΥΚ, Χρίστος Κονομής σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του Υπουργείου Εργασίας, αναφέροντας ότι υπάρχει παραβίαση του περί Προστασίας Νόμου και ως εκ τούτου το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να προχωρήσει σε ποινικές αγωγές εναντίον των μελών του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας. Παρά ταύτα, πρόσθεσε, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει.

Κατήγγειλε επίσης ότι εδώ και καιρό η Ελληνική Τράπεζα παραβιάζει συνεχώς τις συλλογικές συμβάσεις και καταστρατηγεί τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων. Διαμήνυσε επίσης ότι η συντεχνία δεν θα δεχθεί πλεονασμούς, προσθέτοντας ότι οργανώνονται έκτακτες επαρχιακές συνελεύσεις για την επόμενη Τετάρτη 18 Μαΐου, στις οποίες κλήθηκαν να παρευρεθούν όλοι οι τραπεζικοί υπάλληλοι για να εξουσιοδοτήσουν το Δ.Σ. για λήψη απεργιακών μέτρων, αν και όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Από την άλλη πλευρά, πηγή από τη διοίκηση της Ελληνικής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι εδώ και έξι μήνες οι συντεχνίες δεν παρακάθονται σε διάλογο. Ως εκ τούτου, όπως ισχυρίστηκε, η τράπεζα έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε πλεονασμούς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.