Μπορεί λόγω κορονοϊού, η μεγάλη γιορτή της μουσικής στην Ευρώπη, η Eurovision, να ματαιώθηκε, όμως την ημέρα που επρόκειτο να διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός, οι λάτρεις του διαγωνισμού θα ζήσουν όμορφες στιγμές μέσα από μία εκπομπή στο YouTube.

Σύμφωνα με την απόφαση της EBU, η Eurovision στις 16 Μαΐου θα «ξαναζωντανέψει» μέσα από την εκπομπή αυτή που θα έχει τον τίτλο «Europe Shine A Light» και στην οποία θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι «πιστοί» θαυμαστές του θεσμού να απολαύσουν ένα προς ένα και τα 42 τραγούδια που είχαν επιλεγεί από την κάθε χώρα για να διαγωνιστούν φέτος.

Το Reference Group και το διοικητικό συμβούλιο της EBU αποφάσισαν ότι, σύμφωνα με τους Κανόνες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, τα φετινά τραγούδια δεν θα είναι επιλέξιμα για να ανταγωνιστούν όταν ο Διαγωνισμός επιστρέψει το 2021.

Η “Ομάδα Αναφοράς” του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έλαβε υπόψιν της την πρόθεση της EBU να τιμήσει τις φετινές συμμετοχές μέσα από εναλλακτικά προγράμματα και εξέτασε το γεγονός ότι η παρουσίαση των ίδιων τραγουδιών θα είχε σημαντική επίπτωση στον ενθουσιασμό του κοινού τόσο κατα την περίοδο των εθνικών επιλογών κάθε χώρας όσο και κατα την διάρκεια ψηφοφορίας στις τρεις βραδιές του διαγωνισμού.

Με βάση τα παραπάνω, επικυρώθηκε ομόφωνα η αρχική απόφαση σχετικά με την τήρηση του κανόνα του χρονικού ορίου της 1ης Σεπτεμβρίου, τονίζοντας πως οποιαδήποτε παραβίαση του θα οδηγούσε σε αθέμιτο ανταγωνισμό.