Έβαλε φωτιά το Σάββατο η αστυνομία δεν τον συνέλαβε και ξανά έβαλε χθες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Αδικαιολόγητη ανοχή έδειξαν οι Αρχές σε καταγγελία πολίτη ότι ένα πρόσωπο προκάλεσε πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στον δρόμο από τα Πυργά προς τη Μοσφιλωτή, με αποτέλεσμα χθες να προκαλέσει δεύτερη πυρκαγιά.

Η δεύτερη φωτιά έγινε αντιληπτή χθες γύρω στις 4 το απόγευμα και ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, αλλά μέχρι να κινητοποιηθούν οι Αρχές ο ύποπτος έγινε καπνός.


Για τη δράση του υπό αναφορά προσώπου, το οποίο αναγνωρίστηκε και τις δύο φορές, είχε γράψει χθες η εφημερίδα Φιλελέυθερος, η οποία θίγει εκ νέου σήμερα το ζήτημα, εγείροντας μάλιστα ερωτηματικά για την αδράνεια που επέδειξε η Αστυνομία, ενόψει και του γεγονότος ότι η φωτιά τέθηκε κοντά σε δάσος.

Η πρώτη πυρκαγιά είχε προκληθεί το περασμένο Σάββατο και ο υπό αναφορά πολίτης εκλήθη για κατάθεση σήμερα. Χθες «χτύπησε» για δεύτερη φορά και το ερώτημα είναι μέχρι πού μπορεί να φτάσει ώσπου να ληφθούν αποτρεπτικά μέτρα εναντίον του. Τη φωτιά, που προκλήθηκε το Σάββατο, έσβησε η Πυροσβεστική, όχημα της οποίας έφτασε επιτόπου περίπου μισή ώρα αργότερα.

Το άτομο που προκάλεσε τη φωτιά αποχώρησε προτού αφιχθεί η Αστυνομία αλλά οι αριθμοί εγγραφής του διαβιβάστηκαν στις Αρχές. Όταν ενδιαφερόμενοι ζήτησαν ενημέρωση την επομένη, σχετικά με το άτομο που προκάλεσε τη φωτιά, τους ελέχθη πως θα ελεγχθεί κατά πόσον το όχημα ανήκει όντως στο υπό αναφορά άτομο. Στο μεταξύ, αυτός εντοπίστηκε και αναγνώρισε πως έθεσε τις φωτιές το Σάββατο παραδεχόμενος πως δεν είχε εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια. Παρόλα αυτά τού λέχθηκε να προσέλθει στην Αστυνομία για κατάθεση την Τετάρτη (δηλαδή σήμερα).

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.