«Εβδομάδα Αντίστασης» προαναγγέλλουν οι διαδηλωτές στο Ισραήλ

Σε απάντηση του χθεσινού διαγγέλματος του Πρωθυπουργού Νετανιάχου, στο οποίο ξεκαθάρισε ότι τα επίμαχα νομοσχέδια της δικαστικής μεταρρύθμισης θα ψηφισθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας, οι διοργανωτές των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων προανήγγειλαν την διεξαγωγή εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, αρχίζοντας από μεθαύριο, Κυριακή.

«Την Κυριακή και την Δευτέρα θα βρισκόμαστε παντού, σε όποιο σημείο θα βρίσκονται υπουργοί και βουλευτές της συμπολίτευσης, για να καταλάβουν ότι η δικτατορία που προωθούν δεν θα περάσει», αναφέρουν στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «την Τρίτη οι διαδηλώσεις θα εξαπλωθούν σε όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα μια μεγάλη διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου».

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι δηλώσεις ομάδων εφέδρων στρατιωτικών που αρνούνται να προσέλθουν στην υπηρεσία τους με την αιτιολογία ότι «δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν μια κυβέρνηση που επιβάλει δικτατορικό καθεστώς». Σήμερα έφεδροι της επίλεκτης μονάδας αντικατασκοπείας «8200» ανακοίνωσαν ότι από την ερχόμενη δεν θα προσέλθουν στις θέσεις τους. Προχθές επίλεκτοι έφεδροι των μονάδων αμφίβιων κομάντο παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας την απόφασή τους να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, διαμαρτυρόμενοι κατά των κυβερνητικών μέτρων και απέστειλαν εγγραφή έκκληση στον Υπουργό Άμυνας – και τέως διοικητή της μονάδας τους – Γιοάβ Γκάλαντ να αντιταχθεί στην κυβερνητική πολιτική και να «υπερασπιστεί την δημοκρατία».

Η ερχόμενη εβδομάδα η Κνέσετ θα ολοκληρώσει τις εργασίες της πριν την δεκαήμερη διακοπή του Εβραϊκού Πάσχα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy