Εβδομάδα αποφάσεων – Αυτά είναι τα σενάρια που «παίζουν» δυνατά ενόψει εορτών!

Πιθανότατα να επεκταθεί η ώρα του περιορισμού 

Εβδομάδα αποφάσεων για το αν θα υπάρξουν χαλαρώσεις ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, η επιδημιολογική εικόνα μέχρι τώρα δεν επιτρέπει και πολλά περιθώρια διαφοροποιήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν πως μελετάται να επιτραπεί μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών σε συναθροίσεις, από δέκα που είναι σήμερα σε δεκαπέντε, ενώ και μια παράταση στο ωράριο τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πάντως, ο Δεκέμβριος αποδείχθηκε ο πλέον χειρότερος μήνας από την έναρξη της πανδημίας, αφού οι επιβεβαιωμένοι αριθμοί κρουσμάτων κορονοϊού παραμένουν σταθερά τριψήφιοι και μάλιστα υψηλοί, ενώ ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε και αυτόν του Νοεμβρίου.

Από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες καταγράφηκαν μόνο από τις εξετάσεις PCR 1.965 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 11 θάνατοι, ενώ από την αρχή της πανδημίας 89 συμπολίτες μας δεν τα κατάφεραν και τα κρούσματα έφτασαν μέχρι στιγμής τα 17.476.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στα δημόσια νοσηλευτήρια, με το σύστημα υγείας να δοκιμάζεται καθημερινά. Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων εντείνει τις ανησυχίες για αύξηση των νοσηλειών, οι οποίες εδώ και ημέρες είναι πάνω από 100.

Σταθερά σε υψηλούς αριθμούς κινήθηκαν και αυτή τη βδομάδα οι ασθενείς θετικοί στον ιό που χρήζουν νοσηλείας.

Όλα αυτά την ώρα που μεγαλώνει η λίστα των νεκρών με τελική αιτία θανάτου τη νόσο. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλους 11 την εβδομάδα που μας πέρασε. Πέντε εξ αυτών αφορούσαν ηλικιωμένους που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας.

Οι ειδικοί εμφανίζονται κάθετοι στο θέμα επαναλειτουργίας των εμπορικών κέντρων, ενώ το Προεδρικό διεμήνυσε από την περασμένη εβδομάδα διά του κυβερνητικού εκπροσώπου πως τα δεδομένα δεν ευνοούν τις οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις, αλλά τόσο το θέμα του εκκλησιασμού όσο και το άνοιγμα των malls θα αξιολογηθούν την Τετάρτη σε νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.