Εβδομήντα οκτώ προτάσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη για την Κοινωνική Πολιτική

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για την Κοινωνική Πολιτική του Κράτους.

Σε δήλωση του, ο Μάριος Χαραλαμπίδης από το επιτελείο Χριστοδουλίδη ανέφερε ότι η οικοδόμηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους που θα διασφαλίζει συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους πολίτες του, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων του πληθυσμού που χρειάζονται ιδιαίτερη αρωγή ή/και φροντίδα, αποτελεί βασική προτεραιότητα του προγράμματος διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σημείωσε ότι η αξιοπρεπής διαβίωση, στη βάση ίσων συνθηκών, προϋποθέσεων και ευκαιριών των ηλικιωμένων, των παιδιών, των ανθρώπων με αναπηρίες και γενικά όλων των ευάλωτων ομάδων αποτελεί καθρέφτη πολιτισμού ενός κράτους.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, η ισότητα και η ισότιμη ένταξη στην κοινωνία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για μια ευημερούσα, δημοκρατική κοινωνία που σέβεται όλους τους πολίτες της και εφαρμόζει το μοντέλο της συμμετοχικής δημοκρατίας.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο στο επίκεντρο των προτάσεών του κ. Χριστοδουλίδη βρίσκεται η ανάγκη διασφάλισης της ίσης μεταχείρισης όλων µε αξιοπρέπεια και δίκαιη πρόσβαση σε πόρους και ευκαιρίες. Στόχος είναι η οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαραλαμπίδης είπε πως οι προτάσεις κωδικοποιούνται σε 8 πολιτικές δράσεων: 1. «Εκσυγχρονισμός και Ενίσχυση Θεσμικού Πλαισίου», 2. «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός της Επιδοματικής Πολιτικής», 3. «Σύζευξη οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», 4. «Με επίκεντρο το παιδί», 5. «Στήριξη των Μονογονεϊκών οικογενειών», 6. «Στήριξη των Πολυτέκνων και Τρίτεκνων Οικογενειών», 7. «Διασφάλιση των Δικαιωμάτων και Ευημερίας των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας», και 8. «Στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.