ΕΒΕΛ: Ικανοποίηση για την προώθηση του νέου Κυπριακού Μουσείου στη Λευκωσία

Την ικανοποίησή του σε σχέση με τη δρομολόγηση των εργασιών για την ανέγερση του Νέου Κυπριακού Μουσείου, ενός έργου – σημείου αναφοράς για τη Λευκωσία, εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ).

“Το σημαντικό αυτό έργο, εμπλουτίζει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου (φυσική και άυλη) και αναδεικνύει την σημασία της Λευκωσίας ως πόλης με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον», αναφέρει το ΕΒΕΛ σε ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι «αναμένεται ότι η κατασκευή του Νέου Μουσείου θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους αλλά και ξένους, προσφέροντάς τους μία ολοκληρωμένη εμπειρία, γεγονός που θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στη Λευκωσία».

Σε ανακοίνωση το ΕΒΕΛ αναφέρει ότι το Νέο Κυπριακό Μουσείο αποτελεί το μεγαλύτερο έργο της Κυβέρνησης, με προϋπολογισμό τα 121,38 εκατομμύρια ευρώ και προσθέτει πως «πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο το οποίο θα ανεγερθεί σε επιφάνεια 40.000 τ.μ. στον χώρο του Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μόνιμους εκθεσιακούς χώρους, βιβλιοθήκη και αμφιθέατρο», ενώ οι εργασίες για την ανέγερσή του αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2028.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.