Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ποιοτική εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης

Πρώτιστος στόχος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου «η προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης», δήλωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «τo Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θέτει υψηλούς στόχους και επιδιώκει ποιοτικά επιτεύγματα, ανανεώνοντας διαρκώς τις συνεργασίες του και τα προγράμματα σπουδών του, ακριβώς γιατί θεωρεί τη γνώση, τη μάθηση και την εξωστρέφεια ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή του».

«Αναφέρω ενδεικτικά», πρόσθεσε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «την έναρξη του προγράμματος Οδοντιατρικής, του πρώτου στη χώρα μας, και τη συνεργασία της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου με τον διεθνούς κύρους Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ο σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αξιοσημείωτη θεωρείται επίσης η επιλογή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου από την Microsoft για συνεργασία και ίδρυση του MicrosoftInnovationCenter στις εγκαταστάσεις του. Η λειτουργία του κέντρου αποτελεί ομολογουμένως ιδιαίτερη τιμή τόσο για το Πανεπιστήμιο, όσο και για την Κύπρο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας καθώς και στη σύσταση νεοφυών επιχειρήσεων.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι συνεργασίες βάσει συμφωνιών που έχει υπογράψει το Πανεπιστήμιο με Κυβερνητικές Υπηρεσίες, Αρχές και Δημόσιους Οργανισμούς, ως επίσης και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλοντας να προωθήσει την μάθηση, την έρευνα και τις δεξιότητες των φοιτητών του».

Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος υπογράμμισε ότι «επενδύουμε συνεχώς στην ανάπτυξη των φοιτητών και, συνάμα, εμπεδώνουμε διαχρονικά και ουσιαστικά συνθήκες και δομές μετρήσιμης απασχολησιμότητας. Ήδη, το 78% των φοιτητών μας βρίσκει δουλειά μέσα σε ένα εξάμηνο μετά την αποφοίτησή του. Ποσοστό σαφώς από τα υψηλότερα αυτή την περίοδο στην Ευρώπη».

Στην τελετή απονεμήθηκαν 775 πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών. Παράλληλα με τους τίτλους σπουδών, δόθηκαν και βραβεία σε άριστους φοιτητές αλλά και πρωτεύσαντες αποφοίτους κάθε Σχολής. Μετά το τέλος της τελετής αποφοίτησης δόθηκε δεξίωση στους χώρους του Πανεπιστημίου.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.