Εξ απορρήτων: Μεγάλη νίκη

Οπως ενημέρωσε χθες η διοίκηση της ΑΕΚ, το χθεσινό πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας περιείχε διαγωνιστικό παιχνίδι, το οποίο κέρδισαν οι δύο τερματοφύλακες Τόνιο και Σαϊζάρ.

Αν λάβουμε υπόψη πως οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στο γήπεδο χρησιμοποιώντας και τα χέρια, τότε εύκολα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη χθεσινή τους επιτυχία, ως μια μεγάλη νίκη. Λογικά τοπ διαγωνιστικό παιχνίδι που κάνει λόγο η ανακοίνωση, είναι το… ποδοβόλεϊ.

Ως συνήθως νικητές σε τέτοια παιχνίδια βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές που καλούνται να στείλουν την μπάλα σε μικρό χώρο. Κατά τη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ, αυτοί που έκαναν καλύτερα τη… δουλειά ήταν οι δύο τερματοφύλακες, που κέρδισαν όλους τους αντιπάλους τους.

Κόκορας


Ισως να είμαι εξωγήινος!

Βρε μπας και ζω σε άλλη χώρα και δεν το πήρα χαμπάρι; Μπορεί, φυσικά, να εγκαταστάθηκα φέτος στην Κύπρο, μετά από πολυετή απουσία στον πλανήτη… Αρη. Διότι εάν είναι κάποιος εξωγήινος μπορεί και να βαρά μια ώρα παλαμάκια στον πρόεδρο της ΚΟΠ, που τα είπε έξω από τα δόντια για τους διαιτητές. «Για πρώτη φορά υπάρχει τόση μεγάλη αλλοίωση στον πίνακα του πρωταθλήματος σαν αποτέλεσμα διαιτητικών λαθών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Συγγνώμη, πέρσι δεν είχαμε αλλοίωση; Εδώ ο «δράστης» παραδέχθηκε πως έκανε τη χειρότερη διαιτησία της καριέρας του σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Μόνο που οι 3 πόντοι, που πήγαν σε λάθος… κατεύθυνση, έκριναν στο τέλος τον τίτλο. Παρόμοια λάθη έγιναν και πρόπερσι και κάθε προηγούμενο χρόνο σε κρίσιμα παιχνίδια, πάντα υπέρ συγκεκριμένης ομάδας. Ωστόσο, η ΚΟΠ έκλεινε τα μάτια και ιδού τα αποτελέσματα…

Ζογκλέρ


Αξιόπιστες λύσεις

Λένε στη Νέα Σαλαμίνα πως θέλουν να ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας τον Ιανουάριο με γνωστούς ποδοσφαιριστές και οι πιθανότητες να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα να είναι αυξημένες. Αυτό επιβεβαιώνεται και μέσα από τις κινήσεις, στις οποίες θέλει να προχωρήσει η ομάδα της Αμμοχώστου. Ο Τιάγκο Γκόμες έδειξε από τη θητεία του στο ΑΠΟΕΛ ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής και ο Γιαν Ντε Γιόνγκε, αφού διαπίστωσε πως βρίσκεται σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας ο ποδοσφαιριστής, εισηγήθηκε την απόκτησή του. Επίσης η περίπτωση Μάτσι είναι μια καλή επιλογή, ωστόσο για να υλοποιηθεί η μετεγγραφή, θα πρέπει πρώτα ο ποδοσφαιριστής να πάρει την ελευθέρα του από την Πάφο.

Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε αυτές τις κινήσεις, ως μετεγγραφές καλοκαιριού, όπου οι ομάδες μπορούν πιο εύκολα να αποκτήσουν καλούς και έτοιμους ποδοσφαιριστές.

Αετός


Κατά… ριπάς

• Τα είπε τόσο… καλά, τόσο γλυκά, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους διαιτητές.

• Παραθέτω κάποιες ατάκες για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.

• «Είναι η πρώτη φορά που δεν βρίσκω κανένα δικαιολογητικό στους διαιτητές μας».


• «Ανακοίνωσα στους διαιτητές μας ότι ουδείς πλέον θα πρέπει να αισθάνεται βέβαιος για τη θέση του είτε ως διεθνής είτε ως διαιτητής στην πρώτη κατηγορία».

• «Νομίζω ότι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, η έλλειψη ικανοτήτων σε κάποιους από αυτούς, έχει διαφανεί μέσα στο γήπεδο με τον χειρότερο τρόπο».

• «Μιλώ εκ μέρους όλων και λέω ως εδώ και μη παρέκει».

• «Εάν δούμε να συνεχίζονται τα λάθη της μορφής που βλέπουμε εμείς και όχι της μορφής που βλέπει ο κάθε παράγοντας σωματείου, τότε θα πρέπει κάποιοι να αποχαιρετήσουν την πρώτη κατηγορία».


• «Τα σωματεία μας ενδεχόμενα να είναι πολύ πιο ανεκτικά σε νεαρούς διαιτητές, οι οποίοι θα ανέβουν από τη Β’ Κατηγορία, παρά με κάποιους που τους ξέρουμε χρόνια, ξέρουμε το επίπεδό τους χρόνια και το βλέπουμε αυτή την περίοδο να έχει καταρρακωθεί».

• «Για πρώτη φορά υπάρχει τόση μεγάλη αλλοίωση στον πίνακα του πρωταθλήματος σαν αποτέλεσμα διαιτητικών λαθών και αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί».

• «Είμαστε περήφανοι, αν θέλεις, σε προηγούμενα χρόνια ότι πάντοτε είχαμε τη διαβάθμιση που άξιζε να έχουμε και την κατάταξη στην πρώτη εξάδα που άξιζε να έχουμε».

• «Στο τέλος της ημέρας είχαμε και κάποια ισομέρεια στον τρόπο που εγίνονταν κάποια διαιτητικά λάθη ολόκληρο το έτος. Τις τελευταίες 4-5 αγωνιστικές νομίζω ότι είδαμε τα αίσχιστα».


• Συμπέρασμα: Δεν πρόκειται να αλλάξει η κυπριακή διαιτησία. Απλώς μπορεί να βγουν στο μεϊντάνι νέα φιντάνια, άσπιλα και αμόλυντα για να κάνουν τη «δουλειά». Με την ανοχή των σωματείων…

Ασχημος

(Από τη “Χαραυγή” 30/12/2015)

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.