Περί πολιτικού ήθους ο λόγος

Του
Τάσου Περδίου

 

Πρώτα απείλησαν τον αγγελιαφόρο με μηνύσεις. Μετά το γύρισαν στην -επιπέδου νηπιαγωγείου- δικαιολογία ότι “τα ίδια έκαναν όλοι οι δικηγόροι”. Στη συνέχεια άρχισαν να φωτογραφίζουν δυσαρεστημένους πρώην ευνοούμενους του λόφου. Ακολούθως, ο ίδιος ο Πρόεδρος άρχισε να απειλεί εμμέσως την πηγή των πληροφοριών οι οποίες τον οδήγησαν προσωπικά στο μάτι του κυκλώνα για υπόθεση ξεπλύματος τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ. Τεσσάρων δισεκατομμυρίων. Αφού το ένα γελοίο επιχείρημα έπεφτε σαν σβησμένο πυροτέχνημα από τον ουρανό μετά το άλλο, φυσικά θα κατέφευγε στο ύστατο καταφύγιο: το ΑΚΕΛ. Μολονότι οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν ασχολείται ιδιαιτέρως με το τι συμβαίνει γύρω του εκτός εξαιρετικών και… ειδικών περιπτώσεων πλέον, σε αυτή την περίπτωση μοιάζει με άνθρωπο που πνίγεται και πιάνεται από τα μαλλιά του. Με την αξιοπιστία και την υστεροφημία του στα τάρταρα μοιάζει να βάζει το όχημα στο reserve ντεπόζιτο. Θα σε πάει μέχρι ενός σημείου and that’s it. Το πολύ-πολύ να σε μπάσει μέχρι το κατώφλι των εθνικόφρονων σωματείων.
Μιλά για έλλειψη πολιτικού ήθους ο άνθρωπος, ο οποίος μερικές ώρες πριν το κούρεμα συνέχιζε να κοροϊδεύει το λαό, ενώ τα πεθερικά της θυγατέρας του είχαν ήδη φυγαδεύσει 21 εκατομμύρια στο εξωτερικό. Μιλά για έλλειψη πολιτικού ήθους ο άνθρωπος, ο οποίος κατάργησε εκτός από τις προφορικές δεσμεύσεις και την αξία της υπογραφής, όπως μπορούν να μαρτυρήσουν μερικές χιλιάδες εργαζομένων στη Cyta. Μιλά για έλλειψη πολιτικού ήθους ο άνθρωπος, ο οποίος έκανε τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας fast track πρόσβαση στην αντιπροσωπεία της Maserati για την οικογένειά του. Μιλά για έλλειψη πολιτικού ήθους ο άνθρωπος επί προεδρίας του οποίου δύο δικηγόροι από το δικηγορικό του γραφείο εμφανίστηκαν σε μια συνάντηση με ψεύτικα ονόματα για να συζητήσουν το ξεπούλημα δημοσίου πλούτου.
Μιλά για έλλειψη πολιτικού ήθους ο άνθρωπος, ο οποίος κατέχει ένα χωράφι το οποίο… τυχαία επιλέχθηκε για μια τεράστια ανάπτυξη. Όλα συμπτωματικά.
Μιλά για έλλειψη πολιτικού ήθους ο άνθρωπος, ο οποίος δηλώνει στο πόθεν έσχες του κάτοχος μετοχών της τράπεζας στην οποία δόθηκε δώρο ο Συνεργατισμός.
Μιλά για έλλειψη πολιτικού ήθους ο μοναδικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη ενός μετέπειτα κατάδικου και μάλιστα υψηλότατου βαθμού πολιτειακού αξιωματούχου.
Μιλά για έλλειψη πολιτικού ήθους ο άνθρωπος, ο οποίος έφυγε τρέχοντας από τις συνομιλίες για το Κυπριακό βάζοντας μπροστά με ψέματα τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.
Μιλά για εμπάθεια και μίσος για πολιτικούς αντιπάλους ο άνθρωπος, ο οποίος φέρεται να πέταξε ένα τασάκι σε… συναγωνιστή του αδυνατώντας να συγκρατήσει το θυμό του για την απώλεια της εξουσίας.
Κατηγορεί άλλους ότι εκθέτουν την Κύπρο ο Νίκος Αναστασιάδης, ο μοναδικός πολιτικός ο οποίος κατήγγειλε Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα για κατάργηση της Δημοκρατίας.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Για ψέματα για το δάνειο από δύο φίλες χώρες, τα ψέματα για τον μη διορισμό κομματικών στελεχών, τα ψέματα στους κατόχους αξιογράφων; Θα μπορούσε τουλάχιστον να σιωπήσει. Αλλά χρειάζεται… πολιτικό ήθος…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy