Εξαγγελία Χριστοδουλίδη με ευγνωμοσύνη προς Νίκο Αναστασιάδη και «μπηχτές» προς Αβέρωφ

«Είναι στενή και διαχρονική η σχέση μου με τον κόσμο του ΔΗΣΥ»

Την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές εκλογές του 2023 εξήγγειλε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, προκαλώντας «συναγερμό» στον ΔΗΣΥ, την παράταξη από την οποία προέρχεται.

Κατά την ομιλία του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ευγνώμων προς τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ πρόσθεσε οτι  δούλεψε σκληρά από όποιο αξίωμα του ανέθεσε.

Ανέφερε μάλιστα ότι η σχέση του με τον κόσμο του Δημοκρατικού  Συναγερμού είναι διαχρονική και στενή, προσθέτοντας ότι οι πολιτική του προέλευση είναι γνωστή.

«Μπηχτές» προς Αβέρωφ

Από την εξαγγελία του Νίκου Χριστοδουλίδη δεν έλειψαν οι «μπηχτές» κατά του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως είπε, «οι αλαζωνισμοί και τα διχαστικά κηρύγματα ανήκουν στο παρελθόν. Θα μείνω μακριά από ψευδοδιλήμματα και άγονες αντιπαραθέσεις».

Πρόσθεσε ότι η υποψηφιότητα του «προσκρούει σε κατεστημένες συνήθειες», λέγοντας ότι «δεν θα ασχοληθούμε με αλληλοκατηγορίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαγγελία έγινε διαδικτυακά από το κανάλι του Νίκου Χριστοδουλίδη στο Youtube, με σύνθημα «δύναμη που μας ενώνει».

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του που μεταδόθηκε μέσω Youtube, έκανε λόγο για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε… καταπολέμηση της διαφθοράς, υποστηρίζοντας ότι οραματίζεται «την Κύπρο που καταπολεμά την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία, τα ελλείμματα ηθικής και δεοντολογίας, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που εισάγει ξεκάθαρες διαδικασίες ελέγχου, διαφάνειας και αξιοκρατίας».

Επίσης έκανε λόγο για «υπερήφανη εξωτερική πολιτική» με διεκδικητικό ρεαλισμό και ισχυρή άμυνα που λειτουργεί αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε επιβουλή, ενώ αναφέρθηκε σε «δημοκρατική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν προτίθεται να ιδρύσει νέο κόμμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy