Εξαγωγή χαλλουµιών, διαβατηρίων και SpyWare…

Του Παναγιώτη Πενταλιώτη

Τι παράγει και τι εξάγει η χώρα µας στο εξωτερικό; Χαλλούµια, διαβατήρια (χρυσά) και συστήµατα παρακολουθήσεων. Η τρίτη σε σειρά παραγωγή, ειδικά, είναι νέα… Μας προέκυψε ουσιαστικά όταν η δεύτερη, µε τα «χρυσά» διαβατήρια, έπαψε να αποδίδει.


Τι κοινό έχουν οι δύο νεοφανείς εξαγωγές της Κύπρου; ∆ύο λέξεις: ∆ηµοκρατικός Συναγερµός -την κυβέρνηση δηλαδή που εδώ και 10 χρόνια αλώνει το κράτος και τους θεσµούς. Πρωταγωνιστές από όλο το φάσµα του οικοδοµήµατος του DISY and Friends with family. Μαζί τους και οι Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης.

Φέρουν ευθύνη γιατί κανένας δεν αποποιήθηκε ούτε και µία λέξη από το δεκάχρονο διακυβέρνησης, αντίθετα παρουσιάζονται ως συνεχιστές του Νίκου Αναστασιάδη. Ο ένας παρακαλεί για υποστήριξη, ο άλλος την έχει στο τσεπάκι του (ποιος είναι ποιος, φαίνεται).

∆εν φτάνει µόνο αυτό, επιδίδονται και σε κοκοροµαχίες για το ποιον πραγµατικά υποστηρίζει ο νονός της φατρίας και ποιος θα πάρει το δαχτυλίδι της διαδοχής.

Αντί οι υποψήφιοι να κρατούν δύο µέτρα (ή και χιλιόµετρα) απόσταση από την κυβέρνηση που έχει να δείξει µόνο φτωχοποίηση της κοινωνίας και αναλγησία, ρίχνουν σπόντες ο ένας στον άλλον για το ποιος θα συνεχίσει αυτήν τη διακυβέρνηση!


Μέσα στην κοκοροµαχία Αβεροφουλίδη, περνά σε δεύτερη µοίρα το προσχέδιο έκθεσης της PEGA που αναφέρει το ρόλο της Κύπρου ως κεντρικού σηµείου εξαγωγών για τη βιοµηχανία των παρακολουθήσεων.

«Φανταστική», όµως, η εµπλοκή της Κύπρου, στο θέµα των παρακολουθήσεων, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, την ώρα που έµπαινε στα γραφεία του ∆ηµοκρατικού Συναγερµού, όπου τους… συναγερµούς, είχε εγκαταστήσει η ισραηλινή εταιρεία που κατηγορήθηκε ότι παράγει κακόβουλα λογισµικά και µία εκ των εταιρειών της καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο για το µαύρο βαν.

Τόσο «φανταστική» που ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αυτής είχε την άνεση να στείλει email στον πρόεδρο του ∆ηµοκρατικού Συναγερµού, για να µεσολαβήσει στις Αρχές της Ολλανδίας µέσω του Υπουργείο Εµπορίου για να εξάγει και να εγκαταστήσει το συγκεκριµένο λογισµικό.

Τόσο «φανταστική» που το Υπουργικό Συµβούλιο (ναι σε αυτό που συµµετείχε και ο «ξεκάθαρος») έδωσε άδεια οπλοφορίας σε έναν από τους συνεταίρους της εταιρείας αυτής παρά την αντίθετη άποψη της Αστυνοµίας.


Τόσο «φανταστική» που στην Ελλάδα τρίζουν οι καρέκλες της κυβέρνησης Μητσοτάκη µε απανωτές αποκαλύψεις και παραιτήσεις, εξαιτίας ακριβώς της εξαγωγής των προϊόντων της εταιρείας αυτής στην Ελλάδα, µε τη βοήθεια του ∆ΗΣΥ, ή τουλάχιστον του δεξιού χεριού του προέδρου του ∆ΗΣΥ, όπως αποκαλύπτει η εφηµερίδα Documento.

Η κυβέρνηση ∆ΗΣΥ – Αναστασιάδη και τα παρακλάδια της που παρουσιάζονται ως συνεχιστές της, στα δέκα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία εξυπηρέτησε, ο καθένας από τη θέση του, τα συµφέροντα του κατεστηµένου τους: του οικονοµικού, του… αρχιεπισκοπικού και του αγαπηµένου τους τραπεζικού κατεστηµένου.

∆εν είναι µακριά η αλλαγή, ας γυρίσουµε επιτέλους τη σελίδα. ∆εν θέλουµε αλλαγή προσώπων, ούτε παραλλαγή. Είτε αυτός λέγεται Αβέρωφ, είτε λέγεται Χριστοδουλίδης. Θέλουµε απαλλαγή. Τον Φλεβάρη ο κυπριακός λαός πρέπει να βάλει ένα τέρµα στην κατρακύλα. Να φέρει µε την ψήφο του την προοδευτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος µας.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.