Εξαπέλυσε τα πυρά του για το κτηματολόγιο o Γενικός Ελεγκτής

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Τα πυρά του για το κτηματολόγιο εξαπέλυσε ενώπιον της επιτροπής θεσμών της Βουλής ο Γενικός Ελεγκτής, κατά την εξέταση των θεσμικών προβλημάτων στο τμήμα κτηματολογίου.

Επέκρινε το Διευθυντή του τμήματος Κτηματολογίου ότι προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί, κατηγορώντας των ότι προσπάθησε να δώσει μια αγγελική εικόνα για το τμήμα και τους υπαλλήλους και αναφέρθηκε σε σωρεία προβλημάτων όπως οι περιπτώσεις εκτιμήσεων, οι οποίες δεν καταχωρήθηκαν στους φακέλους του κτηματολογίου και ούτε έτυχαν οποιασδήποτε διαχείρισης.

Ο Διευθυντής του τμήματος έδωσε την εντύπωση ότι μιλούμε για υπαλλήλους του κτηματολογίου οι οποίοι είναι οι εκπρόσωποι του Αγίου Πέτρου στη γη. Μακάρι να είχαμε και στην ελεγκτική υπηρεσία τέτοιους υπαλλήλους, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Απευθυνόμενος στον κ. Σωκράτους τόνισε ότι οι υπάλληλοι του κτηματολογίου είναι εκείνοι αυτοί που έχουν συσσωρεύσει καθυστερήσεις δεκάδων χρόνων και παρέπεμψε τον κ. Σωκράτους να μελετήσει την έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας στις 23/3/2018 στην οποία καταγράφονται καθυστερήσεις κρατικών τεμαχίων πέραν των 20 χρόνων.

Νωρίτερα ο κ. Σωκράτους αναφέρθηκε στους επτά ρόλους του κτηματολογίου τονίζοντας ότι εκτός από την εγγραφή και διαχείριση ακινήτων το κτηματολόγιο είναι ο επίσημος εκτιμητικός οργανισμός της Κύπρου, ο χαρτογραφικός οργανισμός, ο γαιοδετικός, ο υδρογραφικός οργανισμός και ο φωτογραμμετικός οργανισμός.

Λαμβάνοντας και πάλι το λόγο ο γενικός ελεγκτής αναφέρθηκε σε προβλήματα στα μητρώα του κτηματολογίου με την μη καταγραφή του αριθμού της ταυτότητας του ιδιοκτήτη (ψευδοταυτότητες).

Σημείωσε ότι «δεν είναι υπεύθυνος ο νυν διευθυντής για όλα αυτά τα προβλήματα αλλά ευθύνεται επειδή ωραιοποιεί την κατάσταση».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.