Εξάρθρωση ενδεχόμενου κυκλώματος βιασμών ζητά η ΠΟΓΟ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

 

Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα όπως προχωρήσει σε άμεση και εις βάθος διερεύνηση για την εξάρθρωση ενδεχόμενου κυκλώματος βιασμών στη χώρα μας.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα, η υπόθεση του βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη που απασχολεί την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες, έφερε στην επιφάνεια καταγγελίες σχετικά με κύκλωμα που ναρκώνει και βιάζει νεαρές κοπέλες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, παρόμοιο κύκλωμα δρα και στην Κύπρο, εγκληματώντας εις βάρος γυναικών, τις οποίες βιάζουν αφού τις ναρκώσουν.

Ο βιασμός είναι ένα ειδεχθές έγκλημα το οποίο πρέπει να καταγγέλλεται και να τιμωρείται. Όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες επιβάλλεται να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να δεχθούν τις ποινές που προβλέπει ο Νόμος.


Με αυτή την ευκαιρία επαναλαμβάνει ακόμη μία φορά τη θέση πως κάθε μορφή έμφυλης βίας, ανάμεσά τους η σεξουαλική παρενόχληση και ο βιασμός αποτελούν εγκλήματα με μοναδικό υπαίτιο τον θύτη. Ούτε το ντύσιμο του θύματος, ούτε η ώρα και ο χώρος που βρισκόταν μπορούν να θεωρηθούν ελαφρυντικά. Αυτή την αντίληψη πρέπει να καλλιεργήσουμε στην κοινωνία για να βοηθήσουμε τα θύματα και να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης, επεσήμανε χθες ότι ο βιασμός αποτελεί επαίσχυντο ποινικό αδίκημα που οριοθετείται στα πιο βαριάς μορφής ποινικά αδικήματα του ποινικού κώδικα και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει συγκάλυψη πουθενά και για κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα αναλάβει να διερευνηθεί η υπόθεση και όσοι εμπλέκονται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.