Εξελίξεις με «χρυσά» διαβατήρια: Στη Νομική Υπηρεσία ο πρώτος φάκελος

Παράλληλα, τρέχουν οι έρευνες και για άλλες δύο υποθέσεις πολιτογραφήσεων, όπου με πλαστά έγγραφα εξασφαλίστηκαν πολιτογραφήσεις

Ο πρώτος φάκελος που αφορά τα «χρυσά» διαβατήρια διαβιβάστηκε πρόσφατα στη Νομική Υπηρεσία και ακολουθούν προσεχώς άλλοι τρεις.

Πρόκειται για υπόθεση πολιτογραφήσεων τριών Ιρανών με υπηκοότητα Δομινικανής Δημοκρατίας που πολιτογραφήθηκαν Κύπριοι υπήκοοι και μετά το πόρισμα της Επιτροπής Καλογήρου, άρχισε η διαδικασία αναστολής της υπηκοότητας και αφαίρεσης του κυπριακού διαβατηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» στον φάκελο που διαβιβάστηκε από την Αστυνομία στη Νομική Υπηρεσία γίνεται εισήγηση για την ποινική δίωξη εννιά συνολικά ατόμων: Έξι Κύπριων και τριών Ιρανών για σοβαρά αδικήματα. Ωστόσο, επαφίεται στον Γενικό Εισαγγελέα να αποφασίσει κατά πόσον θα στείλει την υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης.

. Πρόκειται για μια περίπτωση που αφορά Κινέζους επενδυτές καθώς και η περίπτωση του περιβόητου Τζο Λόου, για τον οποίο ήδη έχει μπλοκαριστεί η ακίνητη περιουσία που απέκτησε στην περιοχή της Αγίας Νάπας. Επίσης, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες άλλου κλιμακίου ανακριτών που αφορά στις αποκαλύψεις του δικτύου Al Jazeera και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες.

Στο μεταξύ, τις αμέσως επόμενες ημέρες, η Ερευνητική Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις υπό τον Μύρωνα Νικολάτο, θα παραδώσει στον Γενικό Εισαγγελέα ενδιάμεσο πόρισμα για σειρά πολιτογραφήσεων.

Μια υπόθεση που αφορά πολιτογραφήσεις, στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για μια υπόθεση που αφορά τις πολιτογραφήσεις και ο φάκελος στάλθηκε προ δεκαπενθημέρου περίπου στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι πρόκειται για ένα ογκωδέστατο φάκελο, με 39 box file, ο οποίος στάλθηκε προς τη Νομική Υπηρεσία, με συγκεκριμένες εισηγήσεις από τους ανακριτές.

Ανέφερε, τέλος, ότι υπάρχουν ακόμα τρεις ανακριτικές ομάδες, που ασχολούνται με εντατικούς ρυθμούς και αποκλειστικά για διερεύνηση άλλων υποθέσεων παρόμοιας φύσης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.