Εξετάσεις για κορωνοϊό θα διενεργούνται στο Δημοτικό Ιατρείο Αραδίππου, την Τετάρτη 1η και την Παρασκευή 3 Απριλίου με μερική επιχορήγηση από τον Δήμο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και επιστήμονες τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, υποστηρίζουν ότι εκτός από τον αυστηρό περιορισμό των επαφών και των κινήσεών των πολιτών, σημαντικό όπλο στην προσπάθεια για αναχαίτιση του κορωνοϊού Covid-19 αποτελεί η αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων».

O Δήμος Αραδίππου «σε συνεργασία με την εταιρεία NIPD Genetics και με τη συνδρομή δημοτών επαγγελματιών υγείας που ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, παρέχει τη δυνατότητα σε δημότες του που το επιθυμούν, να διερευνήσουν κατά πόσο είναι ή όχι φορείς του ιού. Ο Δήμος Αραδίππου θα επιχορηγήσει μέρος του κόστους της εξέτασης PCR με το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο ενδιαφερόμενος δημότης να έχει διαμορφωθεί στα €100».

Προστίθεται ότι «λήψη δείγματος από εξειδικευμένο προσωπικό της NIPD Genetics θα γίνεται στον χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Ιατρείου Αραδίππου, την Τετάρτη 1η Απριλίου και την Παρασκευή 3 Απριλίου, από τις 8.00 μέχρι τις 11 το πρωί, κατόπιν διευθέτησης ραντεβού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ακολουθεί όλα τα βήματα Α, Β και Γ:
Α. Να συνδεθεί στην ιστοσελίδα https://form.jotform.com/200793745748063 και να συμπληρώσει το ηλεκτρονικό έντυπο.
1. Στο σημείο «Επάγγελμα/Profession» να καταγράψει «ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ»
2. Μόλις υποβληθεί το έντυπο, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει email επιβεβαίωσης το οποίο θα αναφέρει ένα μοναδικό κωδικό.
3. To έντυπο αυτό θα πρέπει να εκτυπωθεί και να το έχει μαζί του ο δημότης κατά την διάρκεια της λήψης δείγματος. Σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει εκτυπωτή, να καταγράφει το όνομα του και τον μοναδικό κωδικό αριθμό που θα λάβει στο email επιβεβαίωσης σε ένα χαρτί και να το προσκομίσει στο Δημοτικό Ιατρείο Αραδίππου.

Β. Να καταβάλει το ποσό των €100 στο Δήμο Αραδίππου μέσω της ιστοσελίδας της JCC Smart (http://www.jccsmart.com).

Γ. Να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 24524601, 24524606, και 99951218 για διευθέτηση ραντεβού ή για περισσότερες πληροφορίες.

Ο Δήμος Αραδίππου «καλεί όσους δημότες υποψιάζονται ότι μπορεί να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έστω με ύποπτο περιστατικό, να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα και να το διερευνήσουν, για να μην γίνουν άθελά τους αιτία μετάδοσης του ιού. Ολοι μαζί, θα τα καταφέρουμε».