Εξετάσεις τετραμήνων: Ένας θεσμός που έχει αποτύχει πλήρως, τονίζει ο Χρ. Χριστοφίδης

Να τερματιστεί το παιδαγωγικό έγκλημα με τις εξετάσεις τετραμήνων

Να τερματιστεί το παιδαγωγικό έγκλημα με τις εξετάσεις τετραμήνων, κάλεσε χθες ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας και βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, ο αποτυχημένος θεσμός των εξετάσεων των τετραμήνων συνεχίζει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα σχολεία, τους μαθητές, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς. «Είναι ένας θεσμός, ο οποίος πανθομολογουμένως, με βάση τις απόψεις των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών έχει αποτύχει πλήρως. Ένας θεσμός ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα, με ενοχή του Υπουργού Παιδείας και του υπουργείου του, αλλά λυπούμαι να παρατηρήσω και συνένοχων πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες στήριξαν αυτό το θεσμό, ειδικά στις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Ολομέλεια της Βουλής και δεν ανέλαβαν την ευθύνη τους την ώρα που έπρεπε». Επίσης ο κ. Χριστοφίδης υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ είχε καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων, την οποία καταψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής και το γεγονός ότι λίγο πριν το καλοκαίρι είχε ετοιμάσει και πάλι πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων την οποία, δυστυχώς, δεν στήριξαν άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Επίσης σε ό,τι αφορά την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ και ψήφισε η μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου, ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε για ακόμη μια φορά τον δρόμο της σύγκρουσης αφού ήδη έχει καταχωρήσει αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Δυστυχώς, το κυβερνών κόμμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξαν να θυματοποιήσουν πέραν των 500 εκπαιδευτικών για να εξυπηρετήσουν τις ιδεολογικές τους εμμονές και προσεγγίσεις στα εργασιακά ζητήματα, καθώς και άλλες σκοπιμότητες», ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης.

Με τις γνωστές αναχρονιστικές αντιλήψεις του και χαρακτηριστική προσέγγιση λαϊκισμού, το ΑΚΕΛ προσπαθεί, ενόψει των επικείμενων εκλογών, να βγει από την απομόνωση στην οποία το οδηγούν οι παρωχημένες και ακραίες τοποθετήσεις του, ήταν η απάντηση του Υπουργού Παιδείας.

«Διερωτάται όμως κανείς σε τι ωφελεί αυτή η εμμονή τους, αφού είναι πολύ καλά γνωστό ότι το ΑΚΕΛ ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε εναντίον της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, η οποία όμως έτυχε της έγκρισης της Βουλής».

 

 

Αναφορά ΠτΔ για το νόμο εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Σε ό,τι αφορά την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ και ψήφισε η μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου, ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε για ακόμη μια φορά τον δρόμο της σύγκρουσης αφού ήδη έχει καταχωρήσει αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.