Εξετάσεις Τετραμήνων: Συνεχίζει να κωφεύει η κυβέρνηση

ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Παρά τις αντιδράσεις από πλευράς εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων σε σχέση με τις εξετάσεις τετραμήνων και τα προβλήματα που δημιουργούνται, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, συνεχίζει να υπεραμύνεται του συγκεκριμένου θεσμού, ενώ χθες παρέθεσε και στοιχεία για να αποδείξει ότι οι άριστοι παραμένουν άριστοι, ακόμη και με τις συγκεκριμένες εξετάσεις.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών/τριών εφαρμόζεται με επιτυχία και φέτος επεκτείνεται και στον γυμνασιακό κύκλο, είπε μεταξύ άλλων ο Πρόδρομος Προδρόμου (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Χαράλαμπος Διονυσίου: Δεν υπάρχει το θάρρος από το ΥΠΑΝ για διόρθωση των στρεβλώσεων

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει η ενδιάμεση εξέταση, γιατί είναι ένα από τα καρκινώματα του θεσμού των τετραμήνων, τόνισε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας συνδέσμων γονέων μέσης εκπαίδευσης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο  Χαράλαμπος Διονυσίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάτι πάει στραβά με την γραπτή αξιολόγηση των μαθητών. Επίσης χαρακτήρισε εγκληματικό το γεγονός ότι οι τελειόφοιτοι του Λυκείου και της Τεχνικής Σχολής παρακάθονται τρεις εξετάσεις σε διάστημα 5 μηνών.

Ο κ. Διονυσίου κάλεσε τα παιδιά να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις του πρώτου τετραμήνου, καθώς όπως είπε δεν αναμένεται οποιαδήποτε αλλαγή.

Την ίδια ώρα, υπέδειξε ότι πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές αλλά τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου σχολείου. Όπως είπε, δεν υπάρχει το θάρρος για διόρθωση των στρεβλώσεων.

Κατάργηση της εξέτασης του Ιανουαρίου ζητά η ΟΕΛΜΕΚ για το θεσμό των τετραμήνων

Κατάργηση της εξέτασης του Ιανουαρίου ζητά η ΟΕΛΜΕΚ για το θεσμό των τετραμήνων. Ο Κώστας Χατζησάββας ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι η εξέταση του Ιανουαρίου δημιουργεί σωρεία προβλημάτων.

Ο ΓΓ της ΟΕΛΜΕΚ σημείωσε ότι το θέμα των τετραμήνων θα τεθεί στο μικροσκόπιο του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της εκπαιδευτικής οργάνωσης που θα συνέλθει την ερχόμενη Πέμπτη αλλά και στις 22 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί η παγκύπρια συνδιάσκεψη της γενικών αντιπροσώπων της εκπαιδευτικής οργάνωσης.

Επίσης ο κ. Χατζησάββας είπε ότι ζήτησαν συνάντηση με τους οικείους επιθεωρητές, για να δουν κατά πόσο μπορούν να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις στη διδακτέα ύλη. Την ίδια ώρα, διερωτήθηκε γιατί ο Υπουργός Παιδείας δεν αφουγκράζεται τους προβληματισμούς εκπαιδευτικών και μαθητών για το θεσμό των τετραμήνων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.