Εξετάζει την αναπομπή Αναστασιάδη για αναστολή των εκποιήσεων η Επιτροπή Οικονομικών

Την προεδρική αναπομπή του νόμου που αναστέλλει τις εκποιήσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, εξετάζει σήμερα η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Ο νόμος είχε ψηφιστεί στις 10 Νοεμβρίου από όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ και αφορούσε αναστολή εκποιήσεων κύριας κατοικίας, εκτιμώμενης αξίας μέχρι τις €350.000, επαγγελματική στέγη με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι τις €750.000 και αγροτεμάχιο με εκτιμώμενη αξία μέχρι τις €100.000.

Ο Πρόεδρος στην αναπομπή του υποστηρίζει ότι με το νομοθέτημα αυτό, τίθεται υπό αμφισβήτηση η θετική πορεία για περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της Κυπριακής οικονομίας και ελλοχεύει ο κίνδυνος δυσμενέστερων όρων δανεισμού του κράτους μέσω ομολόγων από τις διεθνείς αγορές.

Το ΑΚΕΛ έχει επικρίνει την απόφαση του προέδρου να αναπέμψει το νόμο και σημειώνει ότι η πράξη αυτή επιβεβαιώνει ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί σύσσωμη η συναγερμική παράταξη.


Επισημαίνει παράλληλα πως δεν είναι τυχαίο που και οι δύο υποψήφιοι του -Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης- τάχθηκαν ενάντια στην αναστολή των εκποιήσεων.

Άριστος Δαμιανού: Αναλγησία από τους κυβερνώντες

Η παράταση του νόμου ζητήθηκε για να αναζητηθεί καλύτερο νομικό πλαίσιο προς όφελος των δανειοληπτών, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, κάνοντας λόγο για αναλγησία των κυβερνώντων που έδωσαν υπερπρονόμια στις τράπεζες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.