Σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Έγκωμης θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης άδειας οικοδομής για τις πολυκατοικίες τριών οροφών και 36 διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου, που όπως καταγγέλλουν περίοικοι συνδέονται με σύζυγο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε επίσης: Πολεοδομική άδεια και σε 40 μέρες και με παρεκκλίσεις σε σύζυγο βουλευτή ΔΗΣΥ

Μιλώντας στη «Χαραυγή» ο δήμαρχος Έγκωμης, κ. Κυριάκος Ζαχαρίου, επανέλαβε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των κατοίκων ιδιαίτερα για το θέμα της ασφάλειας και εξήγησε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο και θα λάβει απόφαση για το ενδεχόμενο παραχώρησης άδειας οικοδομής μετά την έκδοση πολεοδομικής άδειας.

Η «Χαραυγή» επικοινώνησε με την κατασκευάστρια εταιρεία, που υποστηρίζει ότι κινήθηκε νομότυπα και απορρίπτει οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρεμβάσεων προς όφελός της.Όπως αναφέρθηκε, η πολεοδομική αρχή προχώρησε σε κανονικούς ρυθμούς για την έκδοση της πολεοδομικής άδειας. Εκπρόσωπος της εταιρείας επεσήμανε ότι ο λειτουργός της πολεοδομικής αρχής που χειρίστηκε το θέμα είχε την ευχέρεια και έδωσε άδεια για ένα επιπλέον όροφο αφού ήταν προς όφελος της ανάπτυξης ως η καλύτερη διευθέτηση πολεοδομικά.

Η εταιρεία απέρριψε τους ισχυρισμούς κατοίκων ότι υπάρχει διασύνδεση της εταιρείας με σύζυγο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ή με οποιοδήποτε βουλευτή. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι τηρήθηκαν πλήρως οι πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου.

Άννα Μισιαούλη