Εξετάζεται κατ’ άρθρον το απόγευμα η πρόταση του ΑΚΕΛ για μείωση ΦΠΑ στο 9%

Την πρόταση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ και την οποία συνυπογράφουν ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και Κίνημα Οικολόγων για υπαγωγή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 9%, εξετάζει κατ’ άρθρον το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ενώ σήμερα καταθέτει τη δική της τροπολογία επί της πρότασης η Δημοκρατική Παράταξη.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ ΔΗΠΑ όπως πληροφορούμαστε στην τροπολογία της ζητά περεταίρω μείωση του ΦΠΑ στο στο 5% στο ηλεκτρικό ρεύμα για τα νοικοκυριά, τις υπηρεσίες εστιατορίων κι άλλες υπηρεσίες επισιτισμού.

Ζητά επίσης την κατάργηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του ΦΠΑ στο 9% στο πετρέλαιο θέρμανσης γεωργικό πετρέλαιο και στα καύσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωση του ο Υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε την περασμένη Πέμπτη ότι ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Βουλής για περαιτέρω ενίσχυση, και μελετώντας τις διακυμάνσεις των τιμών, το Υπουργείο κοινοποίησε στην Επιτροπή ΦΠΑ της Ε.Ε., την πρόθεσή μας όπως μειώσουμε για περίοδο 3 μηνών το ΦΠΑ για οικιακή χρήση από το 19% στο 9%, υιοθετώντας στη ουσία εν μέρει την κατατεθείσα πρόταση της αντιπολίτευσης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.