Εξετάζεται το θεσμικό πλαίσιο για χειρισμό σεξουαλικών αδικημάτων στα σχολεία

Και άλλη τηλεφωνική υπηρεσία ειδικά για καταγγελίες περιστατικών μέσα στα σχολεία

 

Εξετάζεται και το θεσμικό πλαίσιο για το χειρισμό περιπτώσεων σεξουαλικών αδικημάτων, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Υπουργείο είναι αποφασισμένο να δείξει μηδενική ανοχή.

«Είναι αδιανόητο να έχουμε τέτοια φαινόμενα μέσα σε σχολεία», ανέφερε. Βέβαια, πρόσθεσε, «μέσα σε έναν πληθυσμό περισσότερων από δέκα χιλιάδων εκπαιδευτικών και περίπου εκατό χιλιάδων μαθητών και μαθητριών, αναπόφευκτα εμφανίζονται τέτοια απαράδεκτα περιστατικά».

Ερωτηθείς με ποιον τρόπο αντιδρά όμως το Υπουργείο και τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά ή και οι γονείς τους όταν εκδηλώνεται κάτι τέτοιο, ο υπουργός είπε ότι υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τέτοια περιστατικά πρέπει αμέσως να αναφέρονται στη διεύθυνση του σχολείου ή και στις άλλες Αρχές του Υπουργείου. Επειδή όμως, πρόσθεσε, «πρόκειται για ιδιαίτερης φύσης, λεπτά ζητήματα, αποφασίσαμε αυτές τις μέρες να λειτουργήσει και μια πρόσθετη τηλεφωνική γραμμή για να διευκολύνονται οι ενδιαφερόμενοι να αναφέρουν περιστατικά σε συνθήκες εχεμύθειας». Δηλαδή, διευκρίνισε, «πρόσθετα στην τηλεφωνική γραμμή που ήδη λειτουργεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για περιστατικά διαδικτυακής σεξουαλικής παρενόχλησης (1480), θα τεθεί σε λειτουργία και μια άλλη τηλεφωνική υπηρεσία ειδικά για καταγγελίες περιστατικών μέσα στα σχολεία». Μια υπηρεσία, όπως είπε, που θα στελεχωθεί με ειδικό προσωπικό, ενδεχομένως ψυχολόγους.

«Αυτές τις μέρες επικοινώνησα προσωπικά με τον Γενικό Εισαγγελέα. Διότι, όσο και αν υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που ακολουθούμε, σε κάποιες πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις εγείρονται και ερωτηματικά», ανέφερε. Φαίνεται, πρόσθεσε, «ότι πρέπει να συμπληρώσουμε κάπως το θεσμικό πλαίσιο».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.