Εξευτελιστικός χειρισμός ηλικιωμένης – Την επέστρεψαν από το νοσοκομείο στον Οίκο ευγηρίας σχεδόν γυμνή

Φωτογραφία αρχείου

Γυμνή μετέφεραν την περασμένη Τετάρτη, ηλικιωμένη από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε Οίκο Ευγηρίας, φορώντας μόνο πάνα ακράτειας και τυλιγμένη με ένα σεντόνι, κατήγγειλε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Οίκων Ευγηρίας.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η κ. Λουκία Γρηγορίου ανέφερε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο πριν τα Χριστούγεννα με χαμηλή πίεση κι αιμοσφαιρίνη, βρέθηκε κατά τη νοσηλεία της θετική στον κορωνοϊό και χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Γρηγορίου, η ηλικιωμένη επέστρεψε πίσω στον οίκο ευγηρίας σε κακά χάλια κι όταν επικοινώνησε με το Νοσοκομείο για να ζητήσει εξηγήσεις, της είπαν ότι της έριξαν πάνω της μια χάρτινη ρόμπα χειρουργείου.

Κατά τη μεταφορά η ρόμπα σκίστηκε κι έτσι οι νοσηλευτές που επέβαιναν στο ασθενοφόρο της έβαλαν ένα σεντόνι για να καλύψουν όπως είπε, τη γύμνια της.

Η κ. Γρηγορίου επεσήμανε ότι έκριναν σωστό να προχωρήσουν σε καταγγελία καθώς το ίδιο περιστατικό παρουσιάστηκε σε ακόμα ένα ίδρυμα με ηλικιωμένο.

Εξήγησε ότι κατά την περίοδο που η ηλικιωμένη νοσηλευόταν, την επισκέφτηκε ο γιος της δύο φορές και της άφησε πάνες και ρούχα τα οποία επιστράφηκαν στον Οίκο Ευγηρίας σε κατάσταση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Διερωτήθηκε κατά πόσον η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν γυμνή και κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο κρεββάτι του νοσοκομείου κι απλά της έριξαν, όπως είπε, μια ρόμπα χειρουργείου επειδή έπρεπε να την παραδώσουν. Τέτοια περιστατικά τόνισε είναι απαράδεκτα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.