Έξι συλλήψεις για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών σε Πάφο και ελ. επαρχία Αμμοχώστου

Σε αριθμό συλλήψεων για διάφορες υποθέσεις προχώρησε χθες η Αστυνομία, στις επαρχίες Αμμοχώστου και Πάφου. Συνολικά, συνελήφθησαν έξι πρόσωπα, για διάφορες υποθέσεις όπως διαρρήξεις, κλοπές και κλοπές αυτοκινήτων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στις δύο επαρχίες.

Διάρρηξη, κλοπή και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς σε ξενοδοχείο στην Πάφο

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πέγειας, προχώρησαν τις τελευταίες δύο μέρες σε δύο συλλήψεις, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κτηρίου, κλοπής και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς.


Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 22 Ιουνίου 2022, από διευθυντή ξενοδοχείου στην Πάφο. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, γύρω στις 9.50π.μ. της ίδιας μέρας, άγνωστοι διέρρηξαν το ξενοδοχείο και αφού προκάλεσαν διάφορες ζημιές, έκλεψαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ιδιοκτησία 54χρονου κατοίκου Πάφου. Το απόγευμα της 22ας Ιουνίου, το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε, από μέλη της Αστυνομίας, να οδηγείται από 33χρονη, σε δρόμο της Πάφου. Εναντίον της 33χρονης εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Δικαστικό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και εναντίον του 54χρονου ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας διερευνά την υπόθεση.

Διάρρηξη κατοικίας και κλοπή – Παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου – Απειλή χρήσης βίας – Κλοπή αυτοκινήτου

Η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη 29χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και απειλής χρήσης βίας.

Η υπόθεση διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου 2022, σε χωριό της επαρχίας Πάφου. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 4π.μ., ενώ ζεύγος κοιμόταν σε υπνοδωμάτιο της οικίας τους, ξύπνησαν από δυνατό θόρυβο. Από το ανοικτό τους παράθυρο ένα άγνωστο άνδρα, ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα και στα χέρια κρατούσε ένα αντικείμενο, που έμοιαζε με όπλο, να βρίσκεται στην αυλή της οικίας τους.


Ο άγνωστος ζήτησε από τους ενοίκους να του ανοίξουν την πόρτα, ωστόσο αυτοί αρνήθηκαν. Τότε ο δράστης πλησίασε το ανοικτό παράθυρο και αφού άρπαξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ζεύγους, τα οποία βρίσκονταν πάνω σε έπιπλο κοντά στο ανοικτό παράθυρο. Ακολούθως, εισήλθε στο εν λόγω αυτοκίνητο και οδηγώντας το, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τις αστυνομικές εξετάσεις εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 29χρονου κατοίκου χωριού της επαρχίας Πάφου. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κουκλιών διερευνά την υπόθεση.


Κλοπή από κατοικία – Παράνομη κατοχή περιουσίας

Στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης κλοπής από κατοικία, μέλη του ΤΑΕ Πάφου, προχώρησαν χθες στη σύλληψη 41χρονου κατοίκου Πάφου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η υπόθεση της κλοπής καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 16 Ιουνίου 2022, από κάτοικο Πάφου. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, το πρωί της ίδιας μέρας, κλάπηκαν από την οικία του δύο κινητά τηλέφωνα.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 41χρονου, στη βάση της οποίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης.


Ο 41χρονος εντοπίστηκε χθες σε δρόμο της Πάφου και συνελήφθη δυνάμει του δικαστικού εντάλματος. Κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην κατοχή του αριθμός γυαλιών ηλίου και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία πιστεύεται ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής, αφού ο συλληφθής δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή του.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Διάρρηξη κτηρίου και κλοπή

Στη σύλληψη 19χρονου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης και κλοπής.


Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από ιδιοκτήτη εστιατορίου, στην επαρχία Αμμοχώστου, σύμφωνα με τον οποίο, μεταξύ των ημερομηνιών 16 και 18 Ιουνίου 2022, άγνωστοι διέρρηξαν το εστιατόριό του και έκλεψαν χρηματικό ποσό.

Από τις εξετάσεις του ΤΑΕ Αμμοχώστου, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 19χρονου κατοίκου της επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος συνελήφθη χθες δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.


Κλοπή από οικία – Κλοπή αυτοκινήτου

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, μετά από καταγγελία που έγινε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, για κλοπή αυτοκινήτου, ιδιοκτησία 22χρονου, στο Παραλίμνι. Μόλις τρεις ώρες αργότερα, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη 19χρονος.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, γύρω στις 4μ.μ. χθες. Σύμφωνα με τον 22χρονο ιδιοκτήτη του οχήματος, μεταξύ των ωρών 7π.μ. και 3μ.μ. χθες, κλάπηκε το αυτοκίνητό του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης της οικίας του.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξετάσεων, εξασφαλίστηκε πληροφορία ότι το συγκεκριμένο όχημα κινείτο σε δρόμο στο Παραλίμνι. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, όπου εντόπισαν και ανέκοψαν το όχημα. Οδηγός ήταν 19χρονος κάτοικος της επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος συνελήφθη στη συνέχεια δυνάμει δικαστικού εντάλματος.


Ανακρινόμενος ο 19χρονος φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.