Σε μονόωρη αποχή από τα μαθήματα τους κατήλθαν σήμερα οι μαθητές του Γυμνασίου Βεργίνας, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα θέρμανσης που υπάρχουν στο σχολείο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κώστας Κώστα, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βεργίνας «η μονόωρη προειδοποιητική αποχή των μαθητών διεξήχθη την 3η περίοδο των μαθημάτων δηλαδή από τις 09.20 μέχρι τις 10.05 σήμερα το πρωί. Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βεργίνας και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη ολιγωρία των αρμοδίων να επιλύσουν το πρόβλημα της θέρμανσης στο σχολείο».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο σχολείο, εξηγήσαμε τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς το λόγο για τον οποίο έγινε η εκδήλωση διαμαρτυρίας γιατί φέτος έχουν βιώσει πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν ειδικά τις τελευταίες μέρες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κώστα είπε ότι «η Σχολική Εφορία και οι  Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες τους η μία στην άλλη, με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου να βρίσκεται στη μέση και να προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα. Η Σχολική Εφορία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου όφειλαν να επιλύσουν εδώ και επτά χρόνια το πρόβλημα που υπάρχει με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σχολείου και για το οποίο έχουμε στείλει επανειλημμένως επιστολές».

Σημείωσε πως «για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν επιστολές και από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ωστόσο δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για επίλυση του θέματος αφού το καλοκαίρι δεν λειτουργούν κανονικά οι ανεμιστήρες ενώ το χειμώνα δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση. Μάλιστα φέτος πριν από 20 μέρες η κεντρική θέρμανση του σχολείου δεν λειτούργησε επειδή οι αρμόδιοι ξέχασαν να βάλουν πετρέλαιο».

Ο κ. Κώστα ανέφερε επίσης ότι «σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το πρόβλημα  οι γονείς θα καλέσουν τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματα τους την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, μέχρι την οριστική και αμετάκλητη επίλυση του προβλήματος. Έχουμε λάβει κατ’ επανάληψη υποσχέσεις από τους αρμόδιους για επίλυση των προβλημάτων χωρίς όμως ποτέ να υλοποιηθούν».