Εξήγγειλε υποψηφιότητα για τις Προεδρικές ο Χριστοδουλίδης – «Συναγερμός» στον ΔΗΣΥ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές εκλογές του 2023 εξήγγειλε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, προκαλώντας «συναγερμό» στον ΔΗΣΥ, την παράταξη από την οποία προέρχεται. Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι είναι στενή και διαχρονική η σχέση του με τον ΔΗΣΥ, ενώ εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του στον Νίκο Αναστασιάδη.

Η εξαγγελία έγινε διαδικτυακά από το κανάλι του Νίκου Χριστοδουλίδη στο Youtube, με σύνθημα «δύναμη που μας ενώνει».


Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε… καταπολέμηση της διαφθοράς, υποστηρίζοντας ότι οραματίζεται «την Κύπρο που καταπολεμά την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία, τα ελλείμματα ηθικής και δεοντολογίας, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που εισάγει ξεκάθαρες διαδικασίες ελέγχου, διαφάνειας και αξιοκρατίας».

Επίσης έκανε λόγο για «υπερήφανη εξωτερική πολιτική» με διεκδικητικό ρεαλισμό και ισχυρή άμυνα που λειτουργεί αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε επιβουλή, ενώ αναφέρθηκε σε «δημοκρατική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι είναι ευγνώμων στον Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας ότι δούλεψε σκληρά σε όσα πόστα του ανέθεσε.

«Μπηχτές» προς… Αβέρωφ

Από την εξαγγελία του Νίκου Χριστοδουλίδη δεν έλειψαν οι «μπηχτές» κατά του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.


Όπως είπε, «οι αλαζωνισμοί και τα διχαστικά κηρύγματα ανήκουν στο παρελθόν. Θα μείνω μακριά από ψευδοδιλήμματα και άγονες αντιπαραθέσεις».

Πρόσθεσε ότι η υποψηφιότητα του «προσκρούει σε κατεστημένες συνήθειες», λέγοντας ότι «δεν θα ασχοληθούμε με αλληλοκατηγορίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν προτίθεται να ιδρύσει νέο κόμμα.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.