Μετά το ΥΠΠ σειρά παίρνουν και τα γραφεία του ΔΗΣΥ – Η αγανάκτηση τους βγάζει στους δρόμους.

Μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Δευτέρας 13/11 έξω από το Υπουργείο Παιδείας που εξήγγειλαν επηρεαζόμενοι εκπαιδευτικοί από τα όσα τεκταίνονται τις τελευταίες μέρες με τη διαρροή θεμάτων αλλά και τις αδυναμίες του συστήματος του Νέου Σχεδίου Διορισμού φαίνεται ότι προγραμματίζεται και άλλη μια εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΔΗΣΥ την Τρίτη 14/11.

Συγκεκριμένα οι 30μηνοι εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν πορεία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 15.30 μέχρι και τα γραφεία του ΔΗΣΥ. Η επιλογή των γραφείων του ΔΗΣΥ εναπόκειται στην μέχρι σήμερα άρνηση του βουλευτή του κόμματος και Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκου Χατζηγιάννη να θέσει προς συζήτηση τις δυο προτάσεις νόμου που εκκρεμούν και επηρεάζουν όλους ανεξαίρετα τους υποψηφίους για διορισμό στη Δημόσια Εκπαίδευση, αφού αυτές σχετίζονται με την αναγνώριση της 30μηνης υπηρεσίας ως Αορίστου Χρόνου.

Μάλιστα τη στάση του κ.Χατζηγιάννη έχουν καταγγείλει ως απαράδεκτη και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και έχουν ήδη ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την περασμένη Τετάρτη με νέα επιστολή τους όλοι οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Παιδείας πλην του ΔΗΣΥ ζητούσαν από τον κ.Χατζηγιάννη να θέσει προς συζήτηση τις προτάσεις νόμου για αναγνώριση του δικαιώματος αορίστου χρόνου σε εκπαιδευτικούς πριν κλείσει η Βουλή.

Ελένη Κωνσταντίνου